Сираков проплака: Взех акциите, за да не се гаврят с Левски!

Ако ги дам, клубът ще фалира, заплаши шефът на "Герена"

Спорт
11:13 - 07 Февруари 2024
2357
Сираков проплака: Взех акциите, за да не се гаврят с Левски!

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков говори по редица теми, които интересуват родната футболна общественост. Голмайстор №1 в историята на Левски разясни за селекцията и младите момчета в тима, каза как и защо е взел акциите на клуба от Васил Божков, вярва ли още в “Левски на левскарите”, ще даде ли акциите на феновете, които ги искат, страх ли го е от демократични избори за президент и засегна още куп други въпроси.

"Целта пред новосъздаденото дружество “Стадион Георги Аспарухов” е със сериозни намерения - да придобием за дълъг период от време стадион “Георги Аспарухов”. Разбира се, всички искаме Левски да има нов стадион, но стъпка по стъпка.

В публичното пространство се въртят толкова лъжи, че ако взема да отговарям на всичките, няма да ми стигне цял ден.

Следя изкъсо подготовката на Левски, неслучайно доведохме толкова от нашите юноши, които играят във втория отбор. А и по-малки като в случая със Стивън, който е на 15 години. Но първо идеята беше да се води един нормален тренировъчен процес и второ - да видим децата в игрова обстановка. Знаем, че нивото на мъжкия футбол и отборите, с които се срещнахме, е прекалено високо за тях, но няма никакъв проблем. Така, според нас, добиват увереност, самочувствие и рано или късно това ще се прояви на терена.

Който заслужи правото да играе с представянето си в тренировките, той ще играе. А те, четиримата, са навлезли сериозно в мъжкия футбол, така че разчитаме на тях, както и на всички останали", каза бившият национал.

"На мен ми се иска да взема поне още пет-шест нови. Въпросът е доколко имаме финансови възможности. При всички положения искаме да се подсилим, защото имаме крещяща нужда на определени позиции. Прекалено сме рехави. Но до голяма степен трябва да сме убедени, че този футболист или футболисти, които ще привлечем, наистина ще ни свършат работа. Иначе няма смисъл да си харчим парите.

Имаме набелязани играчи, но ние и досега имахме. Не можахме да привлечем някои от тях на базата на високите финансови претенции, които имаха, което е абсолютно нормално. Не се сърдя на нито един футболист, че иска да получава повече пари. Бил съм от тази страна на барикадата, така че ги разбирам. Но имаме бюджет, от който не можем да мърдаме.

Много футболисти сме гледали последните три месеца. Като ви казвам много - сигурно над 500.

Ако някой я плати тази цена, която ние искаме за Уелтон и Кордоба, нищо чудно да се разделим с някой от тях. Но с двамата едновременно - няма да стане", сподели още Сираков.

"По принцип Левски винаги е на левскарите. Това е мотото, откакто е създаден този клуб. Но, според мен, не бива и да се злоупотребява с това. Да, моето огромно желание е рано или късно наистина огромна част от “синята” общност да притежава Левски. Но не определени бройки.

При всички положения свършихме изключително много работа последните 9-10 месеца. Погасихме голям процент от тези дългове и ще продължаваме по същия начин. И ако се продават футболисти на Левски, то ще се продават най-вече с идеята да бъде “смачкан” този дълг към държавата.

На този етап ситуацията с Васил Божков е висяща. Наистина документално не е оправен тоя дълг, обаче аз познавам Васил Божков от 30 години и досега не съм бил лъган от него. Неколкократно заявява, че няма да си иска тези пари. Аз съм сигурен, че няма и да си ги поиска. Проблемът е, че те ни нарушават финансовия баланс. Това е. Иначе дългът ни ще бъде изключително по-малък.

По принцип Левски няма никакъв проблем с лиценза. В момента, в който сключихме споразумението с НАП всякакви проблеми относно лиценза отпаднаха", разясни синия шеф.

"След като се разнасяха акциите по улиците на София и по жълтите павета от Сашо Диков, реших, че това е гавра с клуба. Звъннах на Васил Божков и го помолих да ми ги даде на мен. След един месец това се случи. Това е изцяло мое решение. Няма нещо, което да съм постигнал в този живот, или е много малко извън Левски, така че дължа всичко на клуба. Това е мисия да помогна с всичките си сили клубът да бъде спасен.

Приемам критика от абсолютно всеки един фен на Левски и приемам, че това е нормално, защото живеем в демократична държава.

Мога да се обидя от хора, които са на моето ниво. Не мога да се обидя от всеки. Ако се обиждах от всеки, много отдавна да съм хвърлил кърпата. Така че приемам всякакви видове критики, приемам насочени към мен обиди. Единствено се притеснявам понякога това да не се отрази на представянето на отбора. Иначе на мен не ми пречат.

Притеснявам, че ако дам акциите, Левски тогава ще фалира много бързо. Ето, казвам го с абсолютно съзнание, че това е до голяма степен много вероятно да се случи", заяви Наско Сираков.

"Аз най-много искам да станем шампиони и да играем пак Шампионска лига. Разбира се, трябва да се съобразяваме с действителността при нас. Истината е, че ние и в момента имаме нужда и от допълнително качество в този отбор, и от количество като играчи. Както казах вече, има позиции, на които сме много тънки. Надявам се да се подсилим до края на трансферния прозорец с един-двама играчи. Целта е във всеки един мач да се представим по възможно най-добрия начин. Мисля че отборът се подготви повече от добре тук. Начина, по който играе отборът, ми дава голяма доза оптимизъм. Разбира се, в контролите се играе по един начин, а когато те натисне напрежението, при мисълта, че отборът ни е изключително млад, сигурно в някои мачове могат да се пропукат. Но начина, по който се готви, ми дава сериозна доза оптимизъм.

Не ми е минавало през главата за смяна на Костов. Виждам във всеки един момент как се води подготовката, виждам начина, по който тренират момчетата. Още един път казвам - това не ми е минавало през главата. Е, на някои хора сигурно им минава през главата Костов да бъде сменен, но няма да бъде сменен", сподели пред Спортал Сираков.