Сирене в патладжан с чеснов сос

за 4 порции, 45 мин

Кухня
11:43 - 22 Август 2022
3427
Сирене в патладжан с чеснов сос

Продукти

400 г бяло саламурено сирене

2 патладжана

сол и черен пипер

1 връзка див лук или зелените пера на пресен лук

2 скилидки чесън

1 ч.л. червен пипер

½ ч.л. семена кимион

100 мл зехтин или олио

 

Приготвяне

Патладжаните се нарязват на дълги ленти с дебелина около 5 мм. Посоляват се, оставят се да се отдели сокът за около 10 мин. и се подсушават.

Обеленият чесън се счуква. Смесва се с разбиване със сол, черен пипер, кимиона и зехтина или олиото.

Патладжаните се изпичат за кратко на гореща скара от двете страни до златисто.

Потапят се в чесновия сос. Оставят се да се мариноват.

Сиренето се нарязва на правоъгълни парчета. Всяко се завива в патладжан. Пекат се за кратко на скарата от двете страни – само сиренето леко да омекне.

Рулцата се завързват със стръкчета зелен лук. Поливат се с марината.