Сити на финал след лекция срещу Реал!

Първенецът на Англия детронира Кралския клуб с 4:0 и ще спори с Интер на финала на Шампионската лига

Спорт
04:10 - 18 Май 2023
3554
Сити на финал след лекция срещу Реал!

Манчестър Сити се класира за финала в Шампионската лига за втори път в последните три години. Съставът на Джосеп Гуардиола детронира действащия първенец на Стария континент Реал Мадрид след гръмка победа с 4:0 в реванша на "Етихад Стейдиъм".

Първата среща преди седмица завърши 1:1, но сега "гражданите" не оставиха никакво съмнение, че са по-добрият отбор. Две попадения отбеляза Бернардо Силва (23', 37'), автогол на Едер Милитао в 76-ата минута реши всичко, а в добавеното време Хулиан Алварес довърши наказателната акция на английския тим.

В спора за трофея Ман Сити ще се изправи срещу Интер, който елиминира градския си съперник Милан с общ резултат 3:0. Мачът ще се изиграе на 10 юни в Истанбул.

Ман Сити и Реал Мадрид се срещнаха на същия етап от надпреварата и през миналата кампания. Тогава "гражданите" се наложиха с 4:3 у дома, а в ответния двубой водеха с 1:0 до последните секунди, но допуснаха обрат. В продълженията кралският клуб взе своето и впоследствие стъпи на европейския клубен връх за 14-ти път.

Освен че взе сладък реванш, Манчестър Сити още има шанс да завърши сезона с исторически требъл, ако спечели Шампионската лига, титлата в Премиър лийг и ФА Къп. Тимът на Пеп Гуардиола е в отлична форма и няма загуба вече в 23 поредни мача. Впечатляваща е и серията от 16 последователни домакински победи. В Шампионската лига "гражданите" не са губили на собствен терен от 2018 година.

Реал Мадрид вече завоюва Купата на краля, но голямата цел пред състава на Карло Анчелоти беше да защити трофея в Шампионската лига. Опитният италианския специалист използва всеки удобен момент да даде почивка на основните си футболисти, за да са свежи за най-важните мачове. Така беше и при победата над Хетафе през уикенда, когато повечето титуляри останаха на пейката.