Сити напомни за себе си и би Челси

Тимът на Гуардиола се доближи на пет точки зад лидера Арсенал

Спорт
10:54 - 06 Януари 2023
10055
Сити напомни за себе си и би Челси

Шампионът Манчестър Сити спечели първото от двете издания на дербито с Челси за тази седмица, след като победи с 1:0 лондончани на "Стамфорд Бридж" в ключов двубой от 19-ия кръг на Премиър лийг.

След три дни двата отбора отново ще се срещнат на "Етихад", но в сблъсък от турнира за ФА Къп.

С този успех "гражданите" се доближиха отново на пет точки зад лидера във временното класиране Арсенал. Победата не дойде лесно за отбора на Джосеп Гуардиола, който отстъпваше в големи периоди от първото полувреме.

Удар на Чуквуемека срещна гредата, а след това също се случи и след изстрел на Аке. Сити обаче доминираше през второто полувреме, а смените на Гуардиола се оказаха решаващи. Рияд Марез донесе победата на "гражданите" в 63-тата минута след асистенция на Джак Грийлиш.

И двамата влязоха от пейката. Отборът на Челси пък изигра добър мач, но големите кадрови проблеми натежаха. След всички контузии в лагера на лондончани още в първите минути на днешния мач травми получиха и Рахийм Стърлинг и Кристиан Пулишич. Така Челси остава на цели 10 точки от четвъртото място и трудно ще успее да финишира в топ 4 през този сезон.