Сити попиля РБ Лайпциг, ПСЖ и Меси се изложиха

Спорт
11:05 - 16 Септември 2021
1351
Сити попиля РБ Лайпциг, ПСЖ и Меси се изложиха

Звездният отбор на Пари Сен Жермен се издъни жестоко при гостуването си на Брюж в първия мач на двата тима в тазгодишното издание на Шампионска лига. В състава на французите личаха имената на Лионел Меси, Килиан Мбапе и Неймар, но въпреки това парижани стигнаха само до равенство 1:1. Мбапе пък се контузи в началото на второто полувреме и се наложи да напусне терена принудително.

Още в началните минути на домакините от Брюж имаха претенции за дузпа след игра с ръка на футболист на ПСЖ в наказателното поле. Ситуацията бе разгледана с ВАР, след което главния съдия прецени, че няма достатъчно предпоставки да посочи бялата точка.

В 15-ата минута парижани поведоха. Килиан Мбапе изведе страхотно Андер Ерера в наказателното поле и той с мощен удар в долния ляв ъгъл се разписа. Малко по-късно френската суперзвезда излезе на добра позиция и стреля, но Симон Миньоле спаси.

Брюж изравни в 27-ата минута. Едуар Собол подаде към Ханс Ванакен. Той стреля, топката се чукна в тялото на бранител и влетя в мрежата на Кейлор Навас. Само 120 секунди по-късно ПСЖ можеше да вкара втори гол, но ударът му срещна гредата.

В началото на втората част Килиан Мбапе бе заменен принудително заради контузия. Парижани имаха претенции за дузпа в 56-ата минута, след като останаха съмнения за игра с ръка на бранител на Брюж в пеналта на домакините. Ситуацията бе разгледана с ВАР, като реферът реши, че такава няма.

Малко преди последния съдийски сигнал Мауро Икарди, който влезе на мястото на Мбапе, излезе на добра позиция, но стреля покрай лявата греда. По този начин двата тима трябваше да се задоволят с точката.

В другия мач от група "А" между Манчестър Сити и РБ Лайпциг феновете станаха свидетели на истинска голеада, след като двубоят завърши при резултат 6:3 за "гражданите".

Домакините поведоха в резултата в 16-ата минута след гол на Нейтън Аке, който се възползва от подаване на Джак Грийлиш. Десетина минути по-късно Сити стигна до второ попадение, след като Норди Мукиеле си отбеляза автогол.

В 42-ата минута германците върнаха едно попадение, след като Кристофър Нкунку се разписа след асистенция на Мукиеле. Радостта на гостите обаче трая много малко, тъй като в първата минута на даденото от съдията продължение Сити получи право да изпълни дузпа. Зад топката застана Риад Марез, който реализира за 3:1.

РБ Лайпциг върна едно попадение в 51-ата минута. Негов автор стана Кристофът Нкунку, който се разписа след асистенция на Дани Олмо. Пет минути по-късно обаче Сити поведе с 4:2. Рубен Диаш намери Джак Грийлиш на добра позиция и английския национал не остави никакви шансове на Петер Гулаши. По този начин Грийлиш стана първият англичанин от Уейн Рууни през 2004-та насам, който дебютира с гол и асистенция в Шампионска лига.

РБ Лайпциг обаче не се предаде и отново се върна в срещата. В 73-ата минута Юсуф Поулсен асистира на Нкунку, който оформи своя хеттрик.

Манчестър Сити вдигна оборотите в следващите минути и в 75-ата Жоао Кансело се разписа за 5:3. Той се възпозлва от подаване на Илкай Гюндоган. Малко след това "биковете" останаха с човек по-малко, след като Анхелиньо бе изгонен за втори жълт картон. В 85-ата минута "гражданите" оформиха крайното 6:3 след гол на Габриел Жезус.