Сити попиля Уест Бромич, отново излезе начело в Англия

Арсенал си върна на Саутхемптън и го победи като гост

Спорт
11:24 - 27 Януари 2021
1398
Сити попиля Уест Бромич, отново излезе начело в Англия

Манчестър Сити размаза Уест Бромич с 5:0 като гост в 20-я кръг на Висшата лига. Така "гражданите" постигнаха 11-та поредна победа във всички турнири. 

Илкай Гюндоган се разписа на два пъти в 6-ата и 30-ата минута, а освен него точни бяха и Жоао Кансело в 20-ата, Рияд Марез в 45-ата и Рахим Стърлинг в 57-ата минута. Сити се качи на върха в класирането, поне за денонощие, когато играе градския съперник Манчестър Юнайтед.

Гостите се опитаха да изненадат своя опонент още в първите секунди на двубоя- Те стигнаха до няколко разбърквания, но не успяха да вкара. А и Едерсон бе сигурен.

В 6-ата минута обаче Жоао Кансело с дълъг пас намери Гюндоган на границата на пеналта и германецът с прецизен удар вкара. В 20-ата минута падна и втори гол за Сити. Бернардо Силва получи по дясното крило и върна към Кансело на границата на пеналта, а защитникът с техничен удар прати топката във вратата. Първоначално бе вдигната засада. След намеса на ВАР попадението бе признато.

Десет минути по-късно защитата на домакинете сбърка, а Гюндоган стреля по земя, неспасяемо за вратаря на УБА. В добавеното време на първото полувреме Рияд Марез също се разписа за гостите. Той се освободи пространство за удар, нанесе го и сполучи.

В 57-ата минута Марез получи пас в наказателното поле и пусна успоредно на голлинията за Стърлинг, който отблизо засече във вратата за 5:0. След това "гражданите" намалиха темпото и повече си подаваха топката.

Арсенал най-после показа характер. "Топчиите" си отмъстиха на Саутхемптън и спечели с 3:1 като гост в 20-я кръг на Висшата лига. Никола Пепе, Бакайо Сака и Александър Лаказет бяха точни за отбора на Микел Артета. Преди това Стюарт Армстронг бе открил резултата за домакините. Арсенал събра 30 точки и е на 11 място с 27 точки, само на две за "светците", които са десети. "Топчиите" се отмъстиха за загубата от този съперник в ФА Къп преди няколко дни с 0:1.

Арсенал можеше да вкара още в 20-ата секунда. Александър Лазакет обаче реши да стреля във вратаря на "светците" МакКарти, останал сам срещу него. И в третата минута на двубоя бе наказан за грешката си. Стюарт Армстронг вкара след детинска грешка на защитата на Арсенал. Уорд-Праус центрира от центрира от корнер и Армстронг бе оставен да вкара с крак в наказателното поле.

За разлика от много други пъти, момчетата на Микел Артета не се отказаха да гонят обрата. Никола Пепе успя да изравни в 8-ата минута след хубав пас на Гранит Джака.

Лаказет пък изведе чудесно Бакайо Сака сам срещу врата МакКарти в 39-ата минута. Младокът не направи глупости на асистента си от по-рано, мина покрай стража и реализира за 2:1.

През второто полувреме темпото поспадна. Но Арсенал успя да реши нещата в 72-ата минута. Сака центрира от дясно по атаката на "топчиите" и Лаказет реализира на празна врата.