Сити премина и през Йънг бойс, РБ Лайпциг би Звезда

Ерлинг Холанд отново вкара два гола за европейския клубен шампион

Спорт
11:36 - 26 Октомври 2023
1952
Сити премина и през Йънг бойс, РБ Лайпциг би Звезда

Европейският клубен шампион Манчестър Сити спечели с 3:1 гостуването си на Йънг Бойс в среща от група от група "G" на Шампионската лига. Всички голове паднаха след почивката.

Ерлинг Холанд беше в основата на успеха за тима на Пеп Гуардиола с двете си попадения. Преди това Мануел Аканжи откри за "гражданите", а Мешак Елия изравни.

По този начин Ман Сити оглавява класирането в групата с пълен актив от 9 точки, а Йънг Бойс дели третата позиция с Цървена звезда. Двата отбора са с по 1 точка от равенството помежду им и еднаква голова разлика - 4:8.

До този момент "небесносините" се бяха изправяли срещу противник от Швейцария само веднъж. През сезон 2017/18 те срещнаха Базел на 1/8-финалите в Шампионската лига и постигнаха гръмка победа с 4:0 на "Санкт Якоб Парк", след което загубиха в реванша с 1:2, но въпреки това продължиха напред.

РБ Лайпциг записа много важен успех по пътя си към елиминациите на Шампионска лига, след като спечели с 3:1 като домакин на Цървена звезда в двубой от група G на турнира.

Още в 12-ата минута Давид Раум откри резултата в полза на „биковете“ с шут между краката на противниковия вратар след многоходова комбинация на своя тим.

В 29-ата минута се стигна до важна намеса на ВАР, който отмени дузпа, отсъдена в полза на „звездашите“. За сметка на това в 59-ата минута Шави Симонс удвои аванса на Лайпциг с прекрасен шут от голямо разстояние.

В 70-ата минута Марко Стаменич се възползва от рикоширала топка и успя да върне един гол за белградския гранд.

Въпреки това в 84-тата минута Дани Олмо подпечата победата на домакините, разписвайки се при разбъркване след изпълнение на корнер.