Сити разби Лутън в мач с осем гола

Дуетът Де Бройне - Холанд попиля "шапкарите" за Купата на Англия

Спорт
11:00 - 28 Февруари 2024
1113
Сити разби Лутън в мач с осем гола

Манчестър Сити се класира за 1/4-финалите на ФА Къп, след като разби Лутън като гост с 6:2 в мач, който без никакъв проблем може да бъде наречен пиесата „Де Бройне, Холанд, гол“.

Норвежкото торнадо на „гражданите“ вкара 5 гола, за 4 от които получи подаване от белгийския плеймейкър, като с попадение се отчете и Матео Ковачич. Попаденията за „шапкарите“ пък бяха дело на Джордан Кларк.

На „Кенилуърт Роуд“ гостите от Манчестър поведоха в резултата след едва 3 минути игра. Кевин де Бройне изведе Ерлинг Холанд сам срещу вратаря и норвежецът безкомпромисно прати топката в мрежата.

Четвърт час по-късно Холанд отново показа, че притежава добра скорост, настигайки една топка, пратена му от Кевин де Бройне, нахлу в наказателното поле и отново преодоля Тим Крул.

Натискът на гостите продължи, а норвежката фурия на Сити пропусна още две добри положения.

Така се стигна до 40-ата минута, когато феновете на стадиона станаха свидетели на два хеттрика едновременно. Холанд вкара третия си гол в мача, след като отново бе изведен зад защитата от Де Бройне, който пък записа третата си асистенция.

Голът бе преразгледан с ВАР, тъй като имаше съмнения за засада, но в крайна сметка попадението остана.

Надеждата на Лутън се върна точно преди края на първата част. Рос Баркли овладя майсторски една висока топка и я постави на пътя на Джордан Кларк, който с блестящ удар от около 30 метра прати топката в сглобката в горния ляв ъгъл на вратата на Щефан Ортега.

Интригата в мача се върна в още по-голяма степен в 52-ата минута, когато отново Рос Баркли отигра добре една топка, пращайки я към Джордан Кларк, който останал сам срещу вратаря, преодоля Ортега за 2:3!

Радостта на Лутън трая 3 минути, защото Ман Сити вкара четвърти гол. Дуото Де Бройне – Холанд отново показа, че не може да бъде спряно, като двамата записаха съответно своите четвърти гол и четвърта асистенция в мача.

Мачът бе решен малко преди изтичането на час игра, когато Холанд вкара петия си гол в срещата. Този път обаче, асистенцията към него дойде от Бернардо Силва, който подаде на норвежеца, а той с удар по земята матира Крул.

Матео Ковачич също се вреди до Холанд в списъка с голмайстори, след като получи пас от Джон Стоунс и вкара гол с удар от границата на наказателното поле, пращайки я под гредата.

До края на срещата повече голове не бяха отбелязани и по този начин тимът на Пеп Гуардиола продължава към 1/4-финалите в най-стария футболен турнир в света.