Сити с издънка в Дания, Юве падна в Израел

Спорт
09:13 - 12 Октомври 2022
2231
Сити с издънка в Дания, Юве падна в Израел

Манчестър Сити завърши 0:0 като гост на ФК Копенхаген в среща от четвъртия кръг в група "G" на Шампионската лига.

Английският тим пропусна дузпа, гол на Родри беше отменен, а след 30-ата минута игра и с 10 души след червен картон на Серхио Гомес. Възпитаниците на Пеп Гуардиола са лидери в класирането с 10 точки, а домакините са на трета позиция с едва две точки от четири мача.

Сити беше без голямата си звезда Ерлинг Холанд, който получи почивка за двубоя. Любопитното е, че за първи път в последните си 24 мача в Шампионската лига футболистите на Манчестър Сити не успяха да отбележат гол.

"Гражданите" прекъснаха и серията си от шест победи във всички турнири. Двубоят предложи изключително интересни моменти през първите 30 минути и намеса на системата за видеоповторение ВАР три пъти при решаващи ситуации. В 11-ата минута Родри откри резултата със силен далечен изстрел, но малко по-късно пападението беше отменено след намеса на ВАР заради игра с ръка на Рияд Марез в наказателното поле.

В 23-ата минута гостите претендираха за дузпа, която все пак беше отсъдена заради игра с ръка на Николай Бойлесен, отново след като съдията Артур Соареш Диаш изгледа видеоповторение на ситуацията. Марез застана зад топката, но вратарят на домакините Камил Грабара спаси неговия удар.

В 30-ата минута гостите от Манчестър останаха с човек по-малко, след като Серхио Гомес получи директен червен картон отново след намеса на ВАР. През второто полувреме сериозните голови положения почти липсваха. на два пъти в 52-ата и 57-ата минути Кевин де Бройне отправи опасни удари, но не успя да се разпише и така двата тима спечелиха по една точка. В другата среща от групата Борусия Дортмунд (Германия) е домакин на Севиля (Испания).

Макаби (Хайфа) изненадващи победи гостуващия Ювентус с 2:0 в среща от група "Н". И двете попадения реализира Омер Ацили през първото полувреме. Той откри резултата в 7-ата минута, а три минути преди почивката покачи на 2:0.

В 24-ата минута Ювентус получи поредна лоша новина, след като Анхел Ди Мария получи мускулна контузия и трябваше да напусне терена. За Макаби Хайфа това е първи успех в груповата фаза на турнира от 2002 година насам. Загубата намали доста шансовете на италианския тим за класиране в елиминациите на Шампионската лига.

Ювентус е на трето място с три точки, колкото има и Макаби на четвъртата позиция. Италианският тим допуска гол в шести пореден мач в турнира, което се случва за първи път от 2013 година насам. В другата среща от групата Пари Сен Жермен приема Бенфика.