Сити с рутинен успех за Купата, гол в края класира Лестър за четвъртфиналите

Спорт
12:48 - 11 Февруари 2021
1013
Сити с рутинен успех за Купата, гол в края класира Лестър за четвъртфиналите

Манчестър Сити продължи победната си серия и записа 15-и пореден успех във всички турнири. Отборът на Хосеп Гуардиола спчели с 3:1 гостуването си на втородивизионния Суонзи и се класира за четвъртфиналите на Купата на Англия.

За разлика от предишния кръг, когато "гражданите" имаха някои проблеми, този път те не подцениха съперника и тотално надиграха третия в Чемпиъншип. Кайл Уокър откри резултата след половин час игра, а в началото на второто попадения Рахийм Стърлинг и Габриел Жезус се разписаха. В 77-ата минута влезлият като резерва Морган Уиттейкър отбеляза почетно попадение за домакините.

Ман Сити счупи рекорда за поредни победи, постигани от отбор от елита, след като записа 15. Последните няколко дни тимът делеше постижението от 14 поредни успеха заедно с Престън (1891-92) и Арсенал (1987). Днешният резултат бе и победа номер 200 за Гуардиола като мениджър на "гражданите".

Гол на Келеши Ихеаначо в 94-ата минута донесе победата на Лестър срещу Брайтън. "Лисиците" спечелиха с 1:0 и се класираха за четвъртфиналите на ФА Къп. Ихеаначо влезе като резерва и се разписа с глава след центриране на Тилеманс.

Срещата няма да се запомни с много добри моменти. И в двата отбора имаше по седем промени и това се отрази на качеството на играта. През първото полувреме нито един от двата тима не регистрира точен удар към вратата на съперника. След почивката нещата малко се подобриха и топката се озова и в двете врати. Попадения на Зекири и Юндер бяха отменени поради засада.

Шефилд Юнайтед също преодоля петия кръг. Отборът на Крис Уайлдър победи втородивизионния Бристол Сити с 1:0. Единственото попадение в мача реализира Били Шарп от дузпа в 66-ата минута. Наказателният удар бе отсъден за игра с ръка на Алфи Моусън, който получи червен картон в тази ситуация.