Сити със страхотен обрат срещу РБ Лайпциг

Шампионите заеха първо място в групата, преодолявайки два гола пасив през първата част

Спорт
11:50 - 29 Ноември 2023
2006
Сити със страхотен обрат срещу РБ Лайпциг

Манчестър Сити направи страхотен обрат срещу РБ Лайпциг и продължи да е перфектен в група "G" на Шампионската лига. "Червените бикове" поведоха с 2:0 през първото полувреме, но три гола през втората част донесоха крайния успех на отбора на Пеп Гуардиола с 3:2.

Фил Фодън направи невероятен двубой, след като бе замесен и в трите попадения на Сити. Той асистира за първия и третия и отбеляза втория.

Лайпциг поведе в 13-ата минута. Луи Опенда се оказа най-съобразителен след разбъркване в наказателното поле и с удар в долния десен ъгъл преодоля Стефан Ортега.

Три минути по-късно Манчестър Сити можеше да изравни. Бернардо Силва изпълни статично положение и намери сънародника си Рубен Диаш, чийто удар премина на сантиметри от напречната греда на вратата на Янис Бласвих. В 30-ата минута Рико Люис пробва късмета си, но и неговият изстрел не намери целта.

Три минути по-късно Опенда вкара втория си гол в срещата. Той проби и стреля от вътрешността на наказателното поле, като изпълнението му отново се оказа неспасяемо за Ортега.

В 35-ата минута Ерлинг Холанд стреля от средно разтояние, но ударът му също бе неточен.

Манчестър Сити върна един гол 10 минути след началото на втората част. Фил Фодън намери Ерлинг Холанд в наказателното поле. Норвежецът както обикновено не пропусна и вкара 18-ия си гол от началото на сезона за Сити.

В 70-ата минута отборът на Пеп Гуардиола успя да изравни. Йошко Гвардиол подаде към Фодън в наказателното поле, а англичанинът преодоля Бласвих с удар в долния десен ъгъл.

Шест минути по-късно "червените бикове" можеха отново да поведат в резултата, но гол на Фабио Карвальо бе отменен заради засада.

В 87-ата минута "гражданите" направиха пълен обрат. Направилият невероятен двубой Фодън изведен Хулиан Алварес и аржентинецът не сбърка, за да направи резултата 3:2.

В другия мач от групата Йънг Бойс победи Цървена Звезда с 2:0. Швейцарците откриха резултата в 8-ата минута, след като Коста Неделкович си отбеляза автогол. 21 минути по-късно Люин Блум стреля от границата на наказателното поле и с помощта на левия страничен стълб топката се озова във вратата на сръбския гранд за втори път.

С победата Манчестър Сити си осигури първото място в групата, след като миналогодишният шампион в турнира е с пълен актив от 15 точки. "Червените бикове" имат 9, Йънг Бойс е с 4, а Цървена Звезда с една. "Гражданите" ще гостуват на Цървена Звезда, докато РБ Лайпциг ще приеме Йънг Бойс.