Сити се подигра с Ливърпул

Възпитаниците на Пеп Гуардиола изиграха убийствен мач и закономерно се поздравиха с гръмкия успех, те можеха да отбележат и още попадения

Спорт
08:21 - 03 Юли 2020
2821
Сити се подигра с Ливърпул

Старият шампион на Англия - Манчестър Сити, разби с 4:0 новия първенец Ливърпул, в голямото дерби от 32-рия кръг на Премиър лийг.

Възпитаниците на Пеп Гуардиола изиграха убийствен мач и закономерно се поздравиха с гръмкия успех. Те можеха да отбележат и още попадения, но само късмета и ВАР попречиха да се случи това.

Ливърпул, от своя страна, изигра силни първи 20 минути и удари греда, но след това на терена имаше само един отбор на терена - този на "небесно-сините". Единственото извинение за необяснимата игра на "червените" може би беше заради цялата еуфория след спечелването на титлата миналата седмица.

Манчестър Сити остава втори след тази победа с 66 точки, на двадесет от новия шампион.

Кевин Де Бройне даде аванс на домакините с гол от дузпа. Десет минути след това - в 35-ата, Рахийм Стърлинг, който изработи наказателния удар за първия гол, удвои.

В самия край на първата част Фил Фодън направи 3:0, а Алекс Окслейд - Чембърлейн си отбеляза автогол в 66-ата минута, с което оформи крайния резултат. Так Сити взе реванш за загубата с 1:3 на "Анфийлд" по-рано през сезона.

След този двубой разликата между двата отбора е 20 точки.