Сити спечели трудно, но важна победа

Гражданите надиграха с 1:0 като гост Саутхемптън

Спорт
20:47 - 19 Декември 2020
1747
Сити спечели трудно, но важна победа

Манчестър Сити спечели с минималното 1:0 гостуването си на Саутхемптън от 14-ия кръг на Висшата лига. Единственото попадение в срещата реализира Рахим Стърлинг в началните минути от мача.

След победата манчестърци влязоха в топ 5. Тимът на Хосеп Гуардиола е пети с 23 точки. Саутхемптън заема четвъртото място с точка повече.

„Гражданите“ поведоха в 16-ата минута, когато Едерссон изрита топката в противниковата половина. Бернардо Силва изведе по десния фланг Кевин де Бройне, който с остър пас по земя намери Рахим Стърлинг. Английският национал отбеляза с едно докосване за 1:0.

Домакините отвърнаха. Едерсон трябваше да спасява силен удар на Тио Уолкът. Последва добавка на Дани Ингс, но нападателят прати топката високо над вратата.

В 27-ата минута Саутхемптън претендира за дузпа. Рубен Диаш вдигна високо крака си срещу Дани Ингс в наказателното поле, но 11-метров наказателен удар не бе отсъден.

До края на полувремето Саутхемптън бе тимът, който атакуваше и търсеше изравнителен гол, но манчестърци оцеляха и съхраниха аванса си.

В началото на втората част Феран Торес проби по дясното крило и опита диагонален удар, но топката прелетя покрай вратата.

В 60-ата минута след центриране от ъглов удар се получи сериозно разбъркване в наказателното поле на Манчестър Сити. В крайна сметка топката бе изчистена, но „светците“ отново поискаха дузпа, този път за игра с ръка на Стърлинг. Главният съдия обаче пак остана безмълвен, а повторенията ясно показаха, че топката първо среща бедрото на футболиста на Сити.

В 70-ата минута Бернардо Силва проби през центъра и комбинира с Де Бройне. Ударът на белгиеца обаче нямаше нужната сила, за да затрудни вратаря Маккарти.

Секунди след това Че Адамс стреля неточно с глава от малък ъгъл. Към края Илкай Гюндоган стреля от границата на наказателното поле, но Маккарти спаси.

В добавеното време на мача влезлият от скамейката Рияд Марез пробва късмета си с мощен удар с левия крак, но изпълнението му не бе точно.