Сити стартира по шампионски

Ерлинг Холанд отново блести, вкара само два на Бърнли

Спорт
10:08 - 12 Август 2023
2634
Сити стартира по шампионски

Манчестър Сити стартира по перфектен начин шампионата и спечели с 3:0 гостуването си на Бърнли в откриващия двубой за сезона в Премиър лийг. По този начин те се върнаха на победния път, след като преди седмица Арсенал надделя във финала за Къмюнити шийлд.

Ерлинг Холанд (4’, 36’) отбеляза две попадения, а Родриго Ернандес (75’) през втората част оформи крайния резултат. Лошата новина за Хосеп Гуардиола дойде в средата на първата част, когато Кевин Де Бройне, който изненадващо стартира от първата минута, получи травма и бе заменен от Ковачич.

Интересен факт в срещата бе и това, че единственото официално предупреждение в срещата дойде едва в добавеното време, но бе с червен цвят и дойде за Анас Зарури, който се появи като резерва.

“Гражданите” успяха да излязат напред още в 4-ата минута, когато дълъг корнер бе пратен на задна греда, там Родри посрещна с греда и на свой ред много прецизно намери Холанд, който отбеляза първото попадение за сезона в Премиър лийг. По този начин норвежецът прекъсна и головата си суша в последните няколко двубоя на своя тим.

Само две минути по-късно домакините имаха сериозни претенции за дузпа, след като пресата им свърши работа, а след това Зеки Амдуни влезе в наказателното поле, където се строполи след съприкосновение с Мануел Аканжи, но съдията подмина ситуацията.

Футболистите на Венсан Компани постепенно се съвзеха от ранния удар и изнесоха играта в противниковата половина. Лоша новина за Джосеп Гуардиола дойде в 22-ата минута, когато Кевин Де Бройне получи травма и трябваше да бъде заменен от Матео Ковачич, който пък от своя страна направи своя дебют в Премиър лийг с екипа на Манчестър Сити.

Манчестър Сити сякаш загуби концентрация в следващите няколко минути, когато пресата на домакините започна да дава резултат и те създадоха няколко доста опасни положения. Само добрите намеси на Родри и Кайл Уокър обаче предотвратиха попадение. Постепенно играчите на Гуардиола отново поеха контрола и се нуждаеха само от няколко минути, за да осъществят брилятнтна контраатака завършена с второ попадение на Холанд.

Гостите започнаха по подобен начин и втората част, когато стигнаха до няколко корнера, предизвикали напрежение пред бившия страж на “гражданите” и дебютиращ в днешния ден за Брънли - Джеймс Трафърд. Те успяваха да разиграват спокойно топката и създаваха усещане за пълен контрол над случващото се на терена. На два пъти Родри стреля опасно, като първият му опит предизвика и първото спасяване на стража на домакините.

Футболистите на Манчестър Сити стигнаха до третото си попадение петнайсетина минути преди края на редовното време, когато центриране от фал не бе добре изчистено, а топката попадна в краката на Родри, който отблизо прати топката в мрежата на Бърнли за трети път. Малко след това на терена се появи и друго ново попълнение на шампионите през това лято - Йошко Гвардиол, който направи своя дебют с фланелката на тима.