Сити тръгна с 3:1 срещу Вълците

Спорт
10:15 - 22 Септември 2020
1230
Сити тръгна с 3:1 срещу Вълците

Манчестър Сити започна новия сезон с победа, надигравайки Уулвърхамптън като гост с 3:1. Попаденията за гостите отбелязаха Кевин Де Бройне, Фил Фоудън и Габриел Жезус, докато единствения гол в срещата за домакините дойде, благодарение на Раул Хименес.

Гостите започнаха срещата силно и още във втората минута се стигна до възможност за откриване на резултата. Рахим Стърлинг се възползва от грешка на противника в защита и навлезе опасно в наказателното поле. Впоследствие нападателят на Сити падна на тревата, претендирайки, че е имало нарушение, но съдията остана безмълвен.

Натискът на Сити продължи и в следващите минути, а в 8-та минута защитникът на домакините Фернандо Марсал трябваше да напусне терена, след като получи контузия, което допълнително усложни ситуацията за Уулвърхамптън.

Няколко минути по-късно Кевин Де Бройне получи шанс да стреля от пряк свободен удар, но Руи Патрисио бе на правилната позиция и спаси.

В 19-та минута Де Бройне отново бе в центъра на събитията, след като спечели дузпа за своя тим след добър пробив. Именно белгиецът застана зад топката при изпълнението и не сбърка за 1:0.

Десет минути по-късно Сити стигна до втори гол. Де Бройне изведе Стърлинг на добра позиция, след което англичанинът намери младата надежда на тима Фил Фоудън, който от близко разстояние удвои преднината на гостите.

В края на полувремето Уулвърхамптън стигна до първата си по-опасна ситуация. Центриране на Адама Траоре бе засечено с глава от Раул Хименес, но топката мина над вратата.

През втората част “вълците” заиграха доста по-агресивно. В първите 15 минути на второто полувреме те създадоха няколко добри възможности да намалят изоставането си, но така у не успяха да се възползват.

Добри възможности на няколко пъти се откриха пред Даниел Поденсе, но португалецът не успя да се възползва по най-добрия начин, от тях.

В 62-та минута Хименес можеше да стреля от добра позиция, но ударът му премина встрани от вратата.

В 73-та минута Сити направи резултата класически, след като Габриел Жезус засече подаване на Фоудън, но нападателят на гостите се оказа в положение на засада и голът бе отменен.

Само пет минути по-късно драмата се насочи към другата врата на терена, след като Хименес намали преднината на Сити. Поденсе финтира Де Бройне, плъзгайки топката между краката му, след което с чудесен пас намери Хименес, който с глава отбеляза за 1:2.

До края на срещата Уулвс опита с всички сили да изравни резултата, но защитата на Сити издържа на натиска. В 5-та минута на добавеното време „гражданите“ сложиха точка на спора, след като Жезус отправи неспасяем удар към вратата на Патрисио и така оформи крайното 3:1.

В другия мач, игран днес Астън Вила спечели у дома срещу Шефилд Юнайтед с 1:0 след попадението на Езри Конса.