Сити започва защита на титлата си срещу Уест Хем, Юнайтед приема Ливърпул още в началото

Новият сезон в Англия ще започне на 5 август с двубой между Кристъл Палас и Арсенал на "Селхърст Парк"

Спорт
13:24 - 16 Юни 2022
2026
Сити започва защита на титлата си срещу Уест Хем, Юнайтед приема Ливърпул още в началото

Основните претенденти за титлата във Висшата лига ще започнат следващия сезон с гостувания, стана ясно след обявената програма. Първенецът Манчестър Сити ще играе в Лондон срещу Уест Хем, а вицешампионът Ливърпул също има мач в английската столица, но срещу новака в елита Фулъм.

Новият сезон ще започне на 5 август с двубой между Кристъл Палас и Арсенал на "Селхърст Парк". Срещата е в петък от 22 часа българско време.

В обедния съботен мач от 14:30 Фулъм ще приеме Ливърпул, а от 17:00 ще се проведат двубоите Борнемут - Астън Вила, Лийдс - Уулвърхемптън, Лестър - Брентфорд, Нюкасъл - Нотингам Форест и Тотнъм - Саутхемптън. Късният мач от 19:30 ще противопостави Евертън и Челси.

Неделната програма на Висшата лига започва в 16:00 с Манчестър Юнайтед - Брайтън, а от 18:30 Уест Хем ще приеме шампиона Манчестър Сити.

Още в третия кръг Висшата лига предлага двубой Манчестър Юнайтед - Ливърпул, докато първото мърсисайдско дерби е на 3 септември на "Гудисън Парк". Двубоят на град Манчестър е на 1 октомври на "Етихад", а първата среща на претендентите за титлата Ливърпул и Сити е на 15 октомври на "Анфилд".

Интересното е, че през тази година Висшата лига ще има безпрецедентна пауза в средата на сезона заради световното първенство в Катар.

Последният мач е насрочен за 12 ноември и играта ще продължи на "Боксинг дей" в деня след Коледа. Последният кръг на Висшата лига е на 28 май.

Програма за първия кръг:

5 август, 22:00 - Кристъл Палас - Арсенал

6 август, 14:30 - Фулъм - Ливърпул

6 август, 17:00 - Борнемут - Астън Вила

6 август, 17:00 - Лийдс - Уулвърхемптън

6 август, 17:00 - Лестър - Брентфорд

6 август, 17:00 - Нюкасъл - Нотингам Форест

6 август, 17:00 - Тотнъм - Саутхемптън

6 август, 19:30 - Евертън - Челси

7 август, 16:00 - Манчестър Юнайтед - Брайтън

7 август, 18:30 - Уест Хем - Манчестър Сити

Ето и кога ще се играят някои от най-очакваните двубои:

Първият сблъсък между Манчестър Сити и Ливърпул през новия сезон е на „Анфийлд“ на 15 октомври. Ответният мач на „Етихад Стейдиъм“ засега е на 1 април.

В самото началото на кампанията – на 20 август, е първото издание на голямото дерби на английския футбол между Манчестър Юнайтед и Ливърпул, които ще се изправят един срещу друг на „Олд Трафорд“.

Седмица по-рано ще станем свидетели на друг вълнуващ сблъсък, в който един срещу друг ще се изправят Челси и Тотнъм. Първото мърсисайдско дерби пък е на 3 септември на „Гудисън Парк“.

Интересното е, че дербитата на Манчестър и на Северен Лондон са насрочени да се играят в един уикенд. Манчестър Сити приема Манчестър Юнайтед в уикенда на 1-2 октомври, когато Арсенал пък посреща Тотнъм. Ответните мачове са предвидени за 14-15 януари.

В емблематичния кръг на Боксинг дей има две лондонски дербита – Арсенал срещу Уест Хам и Брентфорд срещу Тотнъм. Отпада традиционният кръг на 28 януари, но за сметка на това има предвидени два поредни такива, които трябва да се състоят на 31 декември и на 2 януари.

В самия край на сезона – в предпоследния кръг, има сблъсък между Манчестър Сити и Челси, който потенциално може да се окаже от решаващо значение в битката за титлата, ако сезонът се развива по подобен начин. В последния кръг шампионите гостуват на Брентфорд, докато Ливърпул има визита на Саутхемптън.