Сити завърши с класика, Порто удари Олимпиакос

Спорт
12:04 - 10 Декември 2020
1240
Сити завърши с класика, Порто удари Олимпиакос

Манчестър Сити спечели с класически резултат 3:0 последния си мач от група C на Шампионска лига. Съперник на „гражданите“ бе Олимпик Марсилия. Головете в срещата паднаха след почивката и бяха дело на Феран Торес, Серхио Агуеро и Рахим Стърлинг.

Докато двубоят бе без особено значение за английския тим, който си бе осигурил първото място в групата, французите се бориха за третото място, което би им осигурило участие в елиминационната фаза на Лига Европа.

Олимпик Марсилия има по-лоши показатели в директните двубои срещу Олимпиакос и се нуждаеше от поне точка срещу Ман Сити и загуба на гръцкия тим срещу Порто. Олимпиакос загуби с 0:2 у дома, но Марсилия не успя да стигне до точката.

От самото начало на „Етихад“ домакините владееха темпото на игра и доминираха своя съперник. В началните минути Манчестър Сити пропусна няколко добри възможности да поведе.

В 30-ата мниута с първата си по-добра възможност Димитри Пайе прати топката в мрежата на „небесносините“, но попадението не бе зачетено поради засада.

В заключителните минути от първата част се наблюдаваше отпускане в играта на Ман Сити, но в крайна сметка резултатът остана непроменен.

Три минути след началото на втората част Рияд Марез проби в наказателното поле на гостите и комбинира с Феран Торес. Испанският национал отбеляза за 1:0.

Съвсем малко по-късно дойде отговорът на Марсилия. Леонардо Балерди бе намерен на добра стрелкова позиция от Димитри Пайе, но ударът му премина покрай вратата.

В 77-ата минута влезлият от резервната скамейка Серхио Агуеро удвои аванса на Ман Сити и до голяма степен изпари надеждите на Олимпик Марсилия за третото място в групата. Нейтън Аке засече с глава центриране от ъглов удар. Стив Манданда успя да спаси, но последва добавка на Агуеро, който от непосредствена близост нямаше как да пропусне.

В последната минута от редовното време Рахим Стърлинг, който се появи в игра в началото на втората част, оформи крайния резултат след груба грешка в отбраната на гостите.

В другия мач от групата Порто спечели с 2:0 гостуването си на Олимпиакос. Отавио бе точен от дузпа в 10-ата минута, а Матеус Урибе отбеляза второто попадение в 77-ата минута. Въпреки спечелените три точки, шампионът на Португалия остава втори, на 3 точки зад Манчестър Сити. Дори „гражданите“ да се бяха издънили срещу Марсилия, Порто щеше да остане втори заради по-лошите показатели в директните сблъсъци.