Скандал: БФС резна bТV за Англия заради джипа на Боби

Телевизията остана без акредитация, след като засне Михайлов да се качва на автомобила си от пистата на националния стадион

У нас
12:55 - 09 Октомври 2019
2577
Скандал: БФС резна bТV за Англия заради джипа на Боби

Частната национална телевизия bTV не получи акредитация за предстоящия мач между България и Англия (14 октомври) в София от квалификациите за Евро 2020.

Официалният мотив на БФС за отказа е "нарушаване на установения ред за медийно отразяване на двубоите на българския национален отбор, на договорите за ексклузивни телевизионни права, подписани с УЕФА, и на правилата, постановени от европейската футболна централа в домакинския мач на България с Косово (10 юни 2019 г.)".

След въпросния мач камера на телевизията засне как шефът на БФС Борислав Михайлов ловко се измъква от журналистите след позорната загуба 2:3 на националния отбор от косоварите. От кадрите се видя как Боби се изнизва от ВИП ложата на стадиона с джип, който го чака директно на самата писта пред сектор „А”.

След мача с Косово Боби Михайлов слезе на пистата пред сектор А и отпраши с джипа си, без да обели дума пред журналистите

Тази тарикатска маневра възмути лекоатлетическата общност, тъй като тартанът може да се повреди от тежкия автомобил на боса на БФС. После пък стана ясно, че директорът на Националния стадион Георги Кузев е бил уволнен.

Министърът на спорта Красен Кралев взе страната на телевизията, но заяви, че няма как да бърка в работа на БФС с медиите.

"Трябва да има еднакво отношение към всички медии. Смятам, че това решение не е правилно, но няма как да въздействам на федерациите. Вие като медии имате за задача да показвате слабости в дейността на публичните хора и на тези, които се занимават с обществена дейност", коментира Кралев в предаването "Тази сутрин" на bTV.