Скандал: БСП в Казанлък изфабрикува 88 „гневни писма” до кмета

Политика
18:20 - 12 Юни 2019
14400
Скандал: БСП в Казанлък изфабрикува 88 „гневни писма” до кмета

За скандална машинация на БСП активисти в Казанлък алармира читател на Lupa.bg с висока позиция в местната власт. Наскоро управата в лицето на кмета от ГЕРБ Галина Стоянова получила 88 гневни писма от майки, които настояват Казанлък да си върне общинския летен лагер в Равда, продаден в края на 90-те по времето на червения кмет Иван Гороломов, управлявал в периода 1995-1999 г. По това време шеф на Общинския съвет е социалистката Румяна Друмева, днес лидер на БСП-общинарите и най-вероятният кандидат-кмет наесен с благословията на „Позитано“.

Абсурдът в искането е, че морският имот е откупен отново от града през 2015 година, т.е., поводът за „справедливия гняв” на майките не съществува. Още преди четири години кметът Галина Стоянова прокарва решение през Общинския съвет градът да си върне обратно лагера в Равда, да се възстанови и децата от Казанлък и региона да ходят там на море. Така ваканционното селище се връща обратно като притежание на Града на розите.

Другият абсурд, който попада вече под ударите Наказателния кодекс е, че 88-те писма от ядосани майки се оказали фалшиви. Нито една от жените не подозирала, че е изпращала сигнал до властта с такова искане. Ментетата били написани с различни почерци и химикалки, така че да излезе, че апелите са достоверни и с реални податели.

Нова грандиозна издънка в плана обаче лъсва при проверка от кои адреси са изпратени възмутителните мнения на „майките от Казанлък”. Оказало се, че всичките 88 фалшиви писма поемат към своя получател от адреса на... Общинския съвет на БСП в Казанлък - ул. „Чудомир“ №1.

В кметството дори стигнали до идеята лагерът да се продаде отново, затова е пусната и пробна обява, от която станало ясно, мч теренът струва 88 евро на кв. метър. Цената обаче се оказало прекалено солена. Дори почетният гражданин на Казанлък – червеният милионер Добромир Гущеров, предупредил, че за такива колосални пари купувачи няма да има. Властите смятали с кеша от сделката да финансират основен ремонт в другата си почивна база, разположена в Несебър. Така или иначе обаче продажбата е спряна и лагерът останал в активите на Града на розите.

Информаторът на Lupa.bg подчерта, че зад инсинуацията стоят хора от обкръжението на издателя и БСП-фактор в Казанлък Васил Самарски. 50-годишният социалист е бивш председател на Общинския съвет, стоял начело на старейшините в периода 2003-2011 г.

Васил Самарски е сред червения елит на Казанлък

Заедно със сестра си Славка Самарска бесепарят притежава регионална радиостанция „Вис Виталис”, телевизия „Пресс Тв” и... погребално бюро „Танатос”. Управниците в Казанлък са убедени, че причината за изпращането на изфабрикуваните писма е да може местните да забравят, че лагерът в Равда е продаден, докато общинар №1 в града е Румяна Друмева.

Детският лагер в Равда е продаден в края на 90-те, когато общинар №1 е Румяна Друмева

Целта е името ѝ да влезе в общественото съзнание като борец за „връщането” на върнатия вече имот и така да лъснат нейния имидж. Повод за почти криминалната пиар кампания се крие в намерението на предстоящите местни избори през есента социалистката да бъде кандидат-кмет от БСП.

На колажа в заглавието: Васил Самарски на митинг на БСП и в прегръдките на Корнелия Нинова