СКАНДАЛ: Червен кмет гази мерките с гергьовски купон

Общество
11:10 - 07 Май 2020
4424
СКАНДАЛ: Червен кмет гази мерките с гергьовски купон

Скандално видео с участието на кмет от БСП разкри как още в първия ден от отварянето на ресторантите след забраната заради коронавируса никакви мерки не се спазват. 

Червеният градоначалник на Кресна Николай Георгиев е бил заснет да гуляйства за Гергьовден на закрито в компанията на десетки хора, въпреки че работата на питейните и хранителните заведения е забранена в салоните, а могат да приемат клиенти само навън. На всичкото отгоре димната завеса от броя изпушени фасове дори прикрива част от нарушенията. 

От кадрите се вижда ясно, че нито гостите на механата, нито персоналът спазват санитарните мерки.  

Кресненският кмет, избран с гласовете на БСП за пореден мандат миналата година, пък щедро раздава прегръдки и целувки на своите съграждани, като погазва всички препоръки и молби на Националния оперативен щаб за спазването на социална дистанция. От коментарите в социалните мрежи става ясно, че той вероятно, също като "диванната армия", не вярва в съществуването на коронавируса, за да нарушава с лека ръка правилата за борба с COVID-19.

Георгиев е сочен за един от малкото останали близки до червената шефка Корнелия Нинова и е верен неин спътник и бъдещ избирател със структурата си за предстоящия лидерски вот в левицата. 


 
Видеоклипът бе публикуван в профила във фейсбук на бившия депутат от ГЕРБ Антон Тодоров