Скандал! Длъжностни лица оказвали натиск върху хора от Тотализатора

Служителите били принуждавани да подписват определени декларации

Новини
17:49 - 20 Януари 2022
4207
Скандал! Длъжностни лица оказвали натиск върху хора от Тотализатора

"През последните няколко дни в Министерството на младежта и спорта са постъпили десетки сигнали за нерегламентирани действия на длъжностни лица от Държавно предприятие “Български спортен тотализатор”, за това алармира спортният министър Радостин Василев. 

Той даде гласност за нарушенията, публикувайки пост във Фейсбук. 

Ето и останалата част от текста:

"Според сигналите, длъжностни лица оказват натиск над служители на БСТ в цялата страна, принуждавайки ги да подписват определени декларации. Срещу работещите в системата на тотализатора се отправят и заплахи за репресии и уволнения.

Апелирам към спокойствие и гарантирам, че ще бъдат предприети всички необходими законови действия, за да бъде защитен всеки един служител на Българския спортен тотализатор.

В ММС са подадени сигнали и за прекратяване на договори на служители на БСТ срещу изплащане на сериозни обезщетения. Считаме, че подобни действия се извършват с цел нанасяне на вреда на бюджета на тотализатора, както и на целия български спорт.

Екипът на Министерството на младежта и спорта започва проверка на всеки отделен сигнал с компетентните разследващи държавни органи. При установени незаконни действия ще бъде търсена съответната отговорност".