СКАНДАЛ! Иван Динев е жив и здрав, фалшив очевидец си измисли катастрофа

Общество
09:36 - 10 Май 2019
7490
СКАНДАЛ! Иван Динев е жив и здрав, фалшив очевидец си измисли катастрофа

Информацията за смъртта на милионерския наследник Иван Динев се оказа умишлена провокация. Ето цялата шокираща история как менте очевидец спретва медийно ужилване, което дълго ще се помни:

Мейл, получен в официалната редакционна поща на бургаския сайт Флагман.бг в 7:57 часа – с посочен домейн в yahoo.com и реален телефон, разказва за катастрофа, при която снощи е загинал синът на строителния предприемач от Свети Влас Йордан Динев, пишат от медията и подсробно обясняват случилото се.

"Дежурният редактор се обади на кмета на град Свети Влас Иван Николов, за да поиска потвърждение. „Ако автомобилът е Ауди А4 с цифри 14 20, да знаете, че това е номерът на Иван. Някой трябва да ви го потвърди”, каза кметът на Свети Влас. Той допълни, че този автомобил бил подарък от баща му отпреди 20-ина дни и ни посътветва да търсим справка за синкова ауди А4 с тези регистрационни номера.

Екипът потърсил последователно потвърждение от кмета на Несебър Николай Димитров и пресаташето на братя Диневи –Биляна Боянова. "Поради ранния час от тях не получихме обаждане. Дежурният редактор позвъни на телефона, който бе обявен в мейла – 0889-72-23-25. Отсреща отвърна мъжки глас. Момчето се представи за Георги Динев – братовчед на Иван и разказа какво се е случило снощи. При въпрос от страна на главния редактор Катя Касабова към човека представящ се за Георги Динев дали може да каже Аудито каква серия е и с какъв регистрационен номер, получихме потвърждение за същото, което ни съобщи и кметът Иван Николов. В края на разговора ни т. нар.Георги Динев каза, че се намира в хотел на бул. България в София и в момента се чувства по-добре, информирали са бащата Йордан Динев, който е в чужбина", посочват от "Флагман".

По-късно станало ясно, че няма катастрофа и Иван Динев е жив и здрав. Същото потвърдила и майка му Зорница. Към момента Флагман.бг предава писмото и проведените телефонни разговори в ОД на МВР-Бургас с настояване случаят да бъде разследван незабавно.

"Приемаме тази постановка за груба провокация не само срещу родителите и близките на Иван Динев, но и срещу изграждания вече 9 години авторитет на медията ни да подготвяме и поднасяме достоверна информция за нашите читатели. Наясно сме, че подобно петно върху репутацията ни трудно би могло да бъде заличено, заради което настояваме колегите от останалите българските медии да ни подкрепят в този момент с незабавно искане да се въведат по-строги мерки при издирването на лица – компютърни и телефонни престъпници. Смятаме, че става въпрос за организирана престъпна група в този случай и ще предадем всичко с което разполагаме на специализираните органи", призовават от Флагман.