СКАНДАЛ! Контроли на Левски остават "на тъмно", надушват черно тото!

От руска страна се оправдават с войната с Украйна, чиято страна взеха сините

Новини
12:40 - 12 Януари 2023
3963
СКАНДАЛ! Контроли на Левски остават "на тъмно", надушват черно тото!

В пореден скандал се забърка отборът на Левски. Часове, след като маркетинговият директор Пламен Петров напусна клуба, а изпълнителният шеф Иво Ивков заяви, че лицензът на сините виси, стана ясно, че някои от контролите на тима от "Герена" няма да се предават по телевизията. От няколко години насам приятелските срещи на българските отбори се предаваха пряко в родния ефир, но този път нещата са различни.

Контролите на Левски с руските отбори по време на лагера на 26-кратните шампиони в Дубай няма да се предават по телевизията, въпреки че се предвиждаше се тези двубои да залегнат в ефира. Последното решение на организаторите е въпросните срещи да останат "на тъмно", като оправданието е заради възникналото напрежение относно провеждането на каквито и да е мачове с тимове от Русия изобщо и войната с Украйна. Също така, допълнително напрежение създаде и желанието на сините да играят срещу руските отбори с цветовете на бившата съветска република.

Оказа се, че това е само част от оправданието, но голямата пречка е възможността за черно тото, като това е често срещано явление в такъв род срещи, особено когато са замесени наши отбори. Проверка на Lupa.bg установи, че в различни сайтове за залози и анализи на различни букмейкъри се предупреждава за уговорка между сините и руските отбори, а това е още една причина да не бъдат излъчени пряко двубоите на Левски.

Пред сините, които са финансово затруднени, това е още една добра възможност да припечелят някой лев, за да закърпят положението и да върнат част от дължимото на НАП, което не е никак малко. И преди сме ставали свидетели на странни резултати по време на различни подготвителни лагери или контроли на родните отбори, като дори националният тим беше забъркан в международен скандал, станал обект на разследване от страна на ФИФА и УЕФА преди време.

На 9 февруари 2011 година България изигра приятелска среща с Естония, завършила скандално 2:2 след четири дузпи, отсъдени от главния рефер Крисчан Шелмеджи. По-късно цялата унгарска съдийска бригада беше наказана с лишаване до живот от права.

Любопитното е, че в този двубой, игран в турския курорт Анталия, участваха редица футболисти, свързани с Левски - Николай Михайлов на вратата, заменен по-късно от юношата на сините Боян Пейков, Станислав Ангелов, Веселин Минев, Благой Георгиев, Николай Димитров, Димитър Макриев, Цветан Генков и Ивелин Попов, който тогава реализира два пъти от бялата точка, но пък изпорти дузпата срещу Малта през 2014 година по време на квалификационен мач за Евро 2016. Според мнозина това е било умишлено и с цел да се разклати стола на селекционера Любослав Пенев.

Фаталното изпълнение на Ивелин Попов срещу Малта

Днес Левски излиза за първа контрола в Дубай срещу местния Ал-Насър, който също няма да бъде достъпен телевизионно, но според организаторите това няма нищо общо с руския казус, а е по изричното настояване на клуба домакин. Двубоят е от от 16:30 часа българско време и ще се играе на стадион "Ал Мактум"

Приятелските срещи на сините с руски отбори са срещу Краснодар, Спартак Москва и Урал Екатеринбург.