Скандал на Острова с Клоп

Зададох невинен въпрос, а той ми се развика и бутна микрофона, разкри журналистът, който ядоса мениджъра на Ливърпул

Спорт
11:43 - 19 Март 2024
2028
Скандал на Острова с Клоп

Драматичната загуба на Ливърпул от Манчестър Юнайтед на 1/4-финалите (3:4 след продължения) за Купата на ФА беше последвана от скандал между мениджъра на мърсисайдци Юрген Клоп и датски журналист, който го провокира.

Германецът определи един от въпросите на кореспондента на Viaplay Нилс Кристиан Фредериксен като “малко тъп”, а после добави: “Разочарован съм, явно не сте в най-добрата си форма. Нямам нерви, за да се занимавам с вас”.

“Клоп ставаше все по-нервен. Вбеси се и започна: “Глупав въпрос, не мога повече, не искам да стоя тук”. И си тръгна по средата на втория отговор! Помислих си: “Какво, по дяволите, се случва? Зададох съвсем невинен въпрос - не много умен, но в никакъв случай глупав или агресивен. Наистина останах изненадан”, обясни Фредериксен.

“Докато Клоп ме заобикаляше, го попитах защо се чувства провокиран. Тогава той започна да ми крещи и бутна микрофона. Продължих да го следвам, а той още веднъж отмести микрофона и се опита да избяга от интервюто”, добави журналистът.

“Следващият път, когато го интервюирам, отново ще сме приятели и ще говорим професионално. Не мисля, че той изпитва злоба към мен, нито пък аз към него”, каза още Фредериксен.