Скандал: Неймар се бъзика с Джошуа Кимих

Оставам в Пари Сен Жермен, чувствам се като у дома си, заяви бразилецът

Спорт
16:37 - 14 Април 2021
3795
Скандал: Неймар се бъзика с Джошуа Кимих

29-годишният бразилски нападател на Пари Сен Жермен Неймар сложи край на спекулациите за бъдещето си. Договорът на Неймар с парижани изтича през лятото на 2022 година и в последните месеци усилено се спекулираше, че може да се завърне в Барселона.

Такъв ход обаче вече не е на дневен ред, става ясно от думите на Неймар след отстраняването на Байерн (Мюнхен) в 1/4-финалите на Шампионската лига.

"Удължаването на договора ми вече не е проблем. Очевидно е, че в Париж се чувствам като у дома си. Вече съм много по-щастлив, отколкото преди", коментира Неймар, цитиран от DAZN Brazil.

Нападателят премина в ПСЖ през 2017 година срещу рекордните 222 милиона евро, като това беше сумата, записана като откупна клауза при предсрочно прекратяване на договора му на "Камп Ноу".

В същото време Неймар се забърка в пореден скандал. След като ПСЖ отстрани Байерн от Шампионската лига бразилечът и Леандро Паредес много бурно отбелязаха класирането за полуфиналната фаза. Двамата емоционално отпразнуваха постигнатия успех пред лицето на Джошуа Кимих.

Неймар твърди, че не е имал намерение да празнува пред играча на Байерн.

„Не празнувах пред него, за да го провокирам. Той беше там, докато аз и Лео празнувахме“, сподели Неймар пред TNT Sports Brasil.

„Кимих каза, че отборът му е по-добър, че ще спечели и ще стигне до полуфиналите. Може да държите топката в краката си, колкото искате. Можете да пеете на едно момиче цял нощ, но когато друг човек дойде и ви я вземе, вие вече ще сте я загубил“, добави бразилецът.