Скандал по тъмно в НС: Добрев жегна Петков, че изчезва и "консумира нещо"

Асен Василев възмутен, че колегите му са цинични и бързат за коледни партита

Новини
19:20 - 22 Декември 2022
7140
Скандал по тъмно в НС: Добрев жегна Петков, че изчезва и "консумира нещо"

Разправиите в пленарна зала не стихнаха и по тъмно днес. Въпреки че Делян Добрев от ГЕРБ обясни, че всички са уморени и поиска от трибуната заседанието да се прекрати, за да продължи утре сутрин, това не се случи.

Асен Василев наля масло в огъня,като след като призова да се гласува минималната заплата, отсече: "Съмнявам се, че някой ще ме чуе. Тук е толкова цинично."

Нека гласуваме минималната работна заплата, за да си отидете на коледните партита.  Да приемем поне дискутираната в НСТС вече минимална запата, за да може българите да са поне малко спокойни след Коледа за доходите си, заяви той от парламентарната трибуна.

Кирил Петков пък отсече, че минималната заплата е определена на 710 лева, което значи, че реално българите ще взимат само 550 лева.

"Кирил Петков го няма цял ден в залата. Излиза, консумира нещо, идва тук...Нека следи поне до кой параграф сме," сряза го Делян Добрев от ГЕРБ. 

Десислава Атанасова пък призова председателстващият заседанието Росен Желязков да се намесва, "когато някой злоупотребява и лъже от парламентарната тирбуна. На НСТС министърът на социалната политика, социалните партньори и работодатели се договориха за 780 лева от 1 януари, с тенденция за 830 от 1 юли.", обясни тя.   

Георги Гьоков от БСП обаче я контрира, че не е разбрала за какво става въпрос. "В НСТС социалните партньори изобщо не са се договорили. Напротив, стигна се дори до бой. Вършите глупости", ядоса се той.

Какво щял да направи МС, ако не се сбият, не значи, че парламентът не трябва да направи правилното действие сега, разгневи се съпредседателят на ПП Асен Василев.

Алтернативата е МС два дни преди Нова година да определи минимална заплата, която никой да не знае каква е, добави той.