Скандал: Призоваха германския национален отбор да напусне Мондиала

Инициативата е заради забраната на ФИФА да се подкрепят сексуалните малцинства

Спорт
12:31 - 23 Ноември 2022
3762
Скандал: Призоваха германския национален отбор да напусне Мондиала

Германският национален отбор трябва да напусне световното първенство в Катар. Затова призовава най-тиражираният вестник в страната „Билд“. Първият мач на Бундестима е днес от 15 часа срещу Япония.

Изданието счита, че това е единственият правилен подход за съпротива на ФИФА, която забрани на капитаните на седем национални отбори да носят лентата „One Love“, подкрепяща сексуалните малцинства. „Билд“ обяви, че

решението на Германския футболен съюз да се примири с нареждането на ФИФА е срамно и недопустимо.

“Срамуваме се от вас! Страната ни дължи много специални моменти на националния отбор. От чудото в Берн през 1954 г., титлата, спечелена след обединението през 1990 г., историческата победа със 7:1 срещу Бразилия през 2014 г.... Но в историята 21 ноември 2022 г. ще бъде запомнен като ден на срам. Денят, в който Германският футболен съюз и националният отбор загубиха доверие”, пише изданието.

“ФИФА заплаши със санкции, ако Мануел Нойер носи лентата „Една любов“ срещу Япония. Разбира се, това поведение на ФИФА е скандално, но трябва да им се каже: Е, какво? Покажете на Нойер жълт картон и червен, ако искате, отстранете го, вземете ни точките, пратете ни у дома...

Единствената правилна реакция към ФИФА е да им покажем характер – да напуснем Световното първенство“, добавя „Билд“.

В същото време Германският футболен съюз планира да заведе дело по казуса в Спортния арбитражен съд, обявиха местните медии. Немската футболна централа вече се е свързала с адвокати, които да проучат възможността за завеждане на дело, тъй като ФИФА няма право да налага спортно наказание за подобни наказания.

Целта е делото да блокира намерението на ФИФА да налага санкции и Мануел Нойер да използва лентата в следващите мачове на Германия на Мондиал 2022. Ако Спортният арбитражен съд приеме жалбата на Германия, делото ще се разглежда чак след световното първенство и ФИФА няма как да наложи наказания впоследствие.