Скандал: Р. Овч. вдигна палат на брега на морето (снимки)

Социалистът гази закона, къщата му е на по-малко от 100 метра от плажната ивица

Новини
19:18 - 27 Юни 2022
13629
Скандал: Р. Овч. вдигна палат на брега на морето (снимки)

Румен Овчаров притежава одиозна 5-етажна морска хасиенда в курорта Бяла, съобщава в. "19 минути" и показва ексклузивни снимки на палата на видния социалист. Според медиата, реалната стойност на имота на един от най-близките до Корнелия Нинова партийци е поне 1 милион евро.

Факт е, че в имотната си декларация пред КП КОНПИ Овчаров е декларирал надлежно имението си в "село Бяла, Варненско", установи репортер на Lupa.bg. Но то изобщо не е така описано и едва ли не човек може да остане с усещането, че се касае за някаква дребна селска къщурка, получена в наследство от трудолюбивите предци. В действителност обаче става дума за мини палат, за който не са жалени средства, доказват фотосите. Според местните, лятната къща на Овчарови е построена преди няколко години.

Морската хасиенда на Румен Овчаров е изградена буквално върху пясъчната ивица на Бяла

По закон никой няма право да строи на по-малко от 100 метра от плажната ивица. Както е лесно да се види от фотосите, къщата на известния като Р.Овч. социалист попада в забранената за строителство зона на плажа на Бяла.

Това е същият проблем, какъвто има с хотела си на брега на морето, но в Ахтопол, червеният депутат от неговия приятелски кръг Петър Кънев. Подобен казус съществува и с морския дом на Росен Плевнелиев край Черноморец, който не е ясно дали след развода остана при съпругата му или още е негов с подялбата на семейното имущество.

Красивата лятна къща на Р. Овч. струва поне 1 милион евро по преценка на хора, занимаващи се със строителство

"Защото сме социалисти..."