СКАНДАЛ: Саботаж и в Министерството на земеделието (ФАКСИМИЛЕ)

Иван Христанов разкри шокиращо писмо от Шиков към областните дирекции да не дават никакви данни на ведомството в София

Икономика
15:37 - 08 Юни 2023
10604
СКАНДАЛ: Саботаж и в Министерството на земеделието (ФАКСИМИЛЕ)

Писмо със скандално съдържание, навяващо съмнения за готвен саботаж в редовното ръководство на Министерството на земеделието, разкри бившият негов зам.-принципал и сред основателите на Продължаваме промяната Иван Христанов. 

Според въпросното писмо, на 6 юни, в деня, когато кабинетът на Николай Денков бе избран в Народното събрание и положи клетва, шефът на БАБХ (Българската агенция по безопасност на храните) д-р Иван Шиков забранява на ръководствата на областните дирекции на държавното звено всякаква комуникация с ведомството в София. "До второ нареждане". 


Шиков - шефът на БАБХ, докато не бъде изчегъртан 

Така нововстъпващият в длъжност министър Кирил Вътев де факто се остракира от информация и данни. Според данни на запознати, става въпрос за заповед, спусната в 12 без 5 от служебната власт в лицето на експремиера Гълъб Донев за саботаж на новото МЗ. БАБХ е на пряко подчинение на минситър-председателя още по решение на редовното правителство на Кирил Петков. 


Предаването на властта между служебника Явор Гечев и редовно избрания за министър Кирил Вътев

Самият Христанов, до когото явно е достигнало въпросното писмо, признава, че недоумява на какво се дължи това съдържание. И лаконично го публикува във фейсбук пространството с думите: 

"Какво ли значи това?! Непозната за мен рутинна процедура или нещо притеснително!"

Очаквайте подробности!