Скандал в БСП - освидетелстват Корнелия Нинова преди изборите

Куриози
13:10 - 14 Май 2021
15238
Скандал в БСП - освидетелстват Корнелия Нинова преди изборите

Мощен скандал тресе БСП преди предсрочните избори на 11 юли. Шефката на партията Корнелия Нинова може да бъде освидетелствана дотогава, научи ексклузивно Lupa.bg. До позорното разкритие се стигна след серията дела, които Нинова еднолично заведе срещу няколко свои критици, дръзнали да изразят мнение срещу начина й на ръководене на БСП - в социалните мрежи и в ефира. 

По наша информация една от първите, срещу която Нинова реши да се изправи в съда (макар и чрез адвокатите си, а не лице в лице - б.р.), - червената активистка от Варна Албена Шавел, е изискала психиатрична експертиза, проверка на ендокринните хормони на Корнелия, както и заключение от медицински специалисти дали лечението, проведено във ВМА за COVID-19 през октомври 2020 г., не е повлияло трайно на здравословното й състояние.

Причината е, че във всичките искови молби за клевета, заведени от Нинова, тя обяснява надлъж и нашир как писанията на опозиционерите са й докарали безсънни нощи, силна тревожност и невъзможност да комуникира по нормален начин с колегите и близките си.  

По всички тях, разкриват източниците ни, вече са минали първите заседания и вече са допуснати свидетели. Очаква се назначаването на експертизи да бъде допуснато в края на този месец или най-късно до средата на следващия.

На всички ответници тя наложи запори върху сметките, включително за десетки хиляди левове, което предизвика и яростен отпор от журналистическата гилдия. Дела тя води и срещу доц. Татяна Буруджиева, и срещу Калина Андролова. 

Очаквано, Нинова е представлявана от юристите си, а не се явява лично. Според източниците ни по съдилищата ходи бившата кандидат-депутатка и шеф на отдел "Кадри" в централата на "Позитано" 20 Ели Спасова. Самата председателка на левицата, разказват те, от месеци ходела из сградата като черен облак, още с влизането си крещяла по апарата и не допускала почти никого до кабинета си - допълнителни основания да бъде допусната психиатрична експертиза, както коментират.