Скандал в ЕП: Кой кани Джок Полфрийман в Брюксел?

Джамбазки излъгал, че "Да, България" стоят зад австралийския убиец

Политика
15:15 - 18 Февруари 2020
3335
Скандал в ЕП: Кой кани Джок Полфрийман в Брюксел?

Скандал нажежи страстите в социалните мрежи заради името на австралийския убиец Джок Полфрийман. Евродепутатът Ангел Джамбазки разпространил и-мейл, изпратен от екипа на "Да, България" на Христо Иванов, в който бил поканен да участва в дискусия в ЕП за нарушенията в затворите в Европа, с участието на предсрочно пуснатия Полфрийман. Оказва се обаче, че не тъмносините са автори на поканата към Полфрийман, а колежка на Джамбазки от Ейре.

Заради недоразумението австралиецът изригна с постинг във фейсбук срещу зам.-шефа на ВМРО с думите: "Виж ти, колегата закононарушител май отново е подпийнал! Бях поканен от член на Европейския парламент от Ирландия, но след няколко питиета сигурно е трудно да се различи Ирландия от Христо Иванов. По отношение на затворите, Джамбазки коментира от позицията на тежък конфликт на интереси, не само защото не е ангел, но и защото неговата партия отговаряше за този ресор през последните 3 години". Полфрийман показа и факсимиле от официалната покана от Клеър Дали - евродепутатка от Конфередативната група на Европейската обединена левица - Северна зелена левица. 

Полфрийман пътува за Брюксел на 5 март и ще участва там в качеството си на учредител на Българското затворническо движение, което основа докато още изтърпяваше присъдата си в Софийския централен затвор преди да бъде прехвърлен в общежитието в Казичане. В поканата към него пише, че неговият опит щял да бъде изключително полезен за организираната дискусия. Не е ясно дали евродепутатите от тази парламентарна група ще му платят разходите за пътуването до и от Брюксел.