Скандал в Испания: Арестуваха футболен бос и играчи за уредени мачове

Президентът на Уеска задържан, бившият защитник на Реал - Раул Браво, считан за тартор в аферата

По света
12:36 - 28 Май 2019
2232
Скандал в Испания: Арестуваха футболен бос и играчи за уредени мачове

Огромен корупционен скандал гръмна в испанския футбол. Полицейска акция от тази сутрин е довела до няколко ареста на играчи и ръководители за манипулиране на мачове от първа и втора дивизия, съобщават испанските медии.

Задържан е президентът на Уеска Агустин Ласаоса и главният лекар на клуба Хуан Карлос Галиндо. Техните офиси са били претърсвани с часове, пише в. "Марка". Твърди се, че основните обвинения срещу тях са участие в престъпна организация, корупция и пране на пари.

Няколко настоящи и бивши футболисти също са арестувани. Най-популярният сред тях е Раул Браво, бивш играч на Реал Мадрид, за когото се счита, че е сред тарторите в аферата. Борха Фернандес от Валядолид, Карлос Аранда, Иниго Лопес от Депортиво Ла Коруня са закопчани в акцията. Саму Саис от Хетафе също е разследван, но за него няма достатъчно доказателства за арест. В момента той е на лятна почивка със семейството си.

У нас футболният сезон също завърши със скандал - върху шестима играчи на Черно море има подозрения за симулативна игра в мача срещу ЦСКА, завършил с победа 3:1 на червените. Тепърва обаче се очаква официална позиция на варненския клуб и евентуални действия на прокуратурата и БФС.

Колаж: Marca.com