Скандал в Италия: 40 000 погазиха пандемичните мерки (СНИМКИ И ВИДЕО)

Тифозите на Интер и Милан едва не се сбиха, полицията успя да овладее положението

Спорт
17:06 - 22 Февруари 2021
3283
Скандал в Италия: 40 000 погазиха пандемичните мерки (СНИМКИ И ВИДЕО)

Тифозите на Интер и Милан отдадоха заслуженото на своите любимци, макар и да не се допускат хора по стадионите. В неделния ден близо 40 000 привърженици на двата отбора обсадиха стадион "Сан Сиро", което скандализира обществеността в Италия. 

Интер спечели безапелационно с 3:0 и дръпна още повече в класирането пред росонерите, но акцентите бяха върху представянето на Лаутаро, Лукаку и... феновете на двата отбора.

В ранния следобяд те се събраха около стадиона и с песни, факли и димки посрещнаха клубните автобуси на Интер и Милан.

Разбира се, съоръжението беше обсадено и от много карабинери, които трябваше да опазят обществения ред.

На няколко пъти прехвърчаха искри и двете агитки за малко да стигнат до бой, но намесата на полицията беше адекватна и предотврати сблъсъци.

Медиите в Италия веднага нападнаха утлрасите, обвинявайки ги в безхаберие, след като по време на пандемията от коранивируса и забраната да се посещават стадионите, хибяди се събраха на едно място и то без предпазни маски. 

Привържениците на нерадзурите и росонерите вкупом поискаха отварянето на стадионите и връщането на публиката на трибуните - каквото е и желанието на феновете на футбола по цял свят.

Засега това тяхно искане си остава глас в пустиня, а подобни дербита са единственият начин тифозите да се събират около стадионите.