Скандал в Италия: Наполи не се яви за мача с Юве

Спорт
12:29 - 05 Октомври 2020
1688
Скандал в Италия: Наполи не се яви за мача с Юве

Снощи в 21:45 по програма трябваше да започне срещата от третия кръг на италианската Серия А между Ювентус и Наполи. Първи съдийски сигнал на "Алианц Стейдиъм" обаче така и не прозвуча. 

Футболистите на Ювентус бяха в съблекалнята на стадиона, но за тези от Наполи информациите са, че са в Неапол и изобщо не са пътували до Торино. При загрявката на "бианконерите", на светлинното табло бе изписано "в изчакване на гостуващия отбор". 

Според правилата в Италия на Юве трябва да им бъде дадена служебна победа с 3:0.

Появиха се информации, че тимът на Дженаро Гатузо не е заминал за двубоя, тъй като няма позволението на местните здравни власти. Ръководството на Серия А пък потвърди, че мачът ще се играе по програма тази вечер от 21:45 часа. От Наполи обаче продължиха да твърдят, че не им е разрешено, въпреки че не представиха документ.

Тимът на Андреа Пирло спази всички задължителни процедури по протокол преди срещата, въпреки че от по-рано днес бе ясно, че съперникът няма да се появи. Футболистите и целият щаб на Юве се появиха на стадиона 2 часа преди началния час на двубоя, беше обявен стартовият състав и играчите направиха своята загрявка.