Скандал в Lupа.bg: Куйович пуснат тайно от затвора да иде на море

Топ
11:37 - 27 Август 2019
5343
Скандал в Lupа.bg: Куйович пуснат тайно от затвора да иде на море

Будимир Куйович е бил пуснат тихомълком в отпуска от управата на затвора, за да... отиде на море. Черногорецът, който бе осъден на 16 години затвор като тартор на организирана престъпна група за наркотрафик от България през Близкия Изток за Западна Европа, се оказа на свобода. Още същия ден обаче е бил арестуван, след като е хванат в издънка, научи Lupa.bg.

Куйович е бил арестуван в понеделник, докато кара кола на магистрала "Тракия" с фалшива книжка. Черногорецът представил португалско свидетелство за правоуправление, за което катаджиите смятат, че е 100% менте. Куйович е бил задъран за 24 часа, докато се установи как се е сдобил с португалската книжка. Наркобосът е в ареста от 2007 г., а след това е лежал в затвора в София без прекъсване. Книжката пък е издадена през 2009 г., което говори, че тя със сигурност е фалшива, тъй като не е имало момент, в който Будимир да кара курсове, да положи изпит или пък изобщо да е напускал България.

Как се е стигнало до пускането на Будимир Куйович в отпуска, остава загадка. Черногорецът излежава присъдата си в затворниеското общежитие в Казичене. Заради добро поведение е бил пуснат в отпуск от понеделник до неделя, обясниха от МВР. Той обаче бил засечен да управлява лек автомобил "Ауди А6" с пловдивски номера и бил спрян на проверка, след като колата била засечена да се движи с превишена скорост. На катаджиите направило впечатление, че документа прилича на фалшификат, и арестували Куйович. Той бил откаран в ареста на столичното 8-о РПУ до изясняване на ситуацията. Заедно с него в автомобила били млада жена и възрастен мъж, съобщава в. "Телеграф".

Будимир Куйович бе заловен на 30 декември 2007 г. с над 60 кг хероин на ГКПП "Капитан Андреево" в мерцедеса. Оказа се, че той е ръководител на канал за продажба на дрога. Черногорецът получи 16-годишна присъда и непрекъснато се опитва да поиска предсрочно освобождаване.