Скандал в Lupa.bg: Миро Найденов се намърда тайно в партията на Слави

Новини
15:30 - 26 Март 2021
17021
Скандал в Lupa.bg: Миро Найденов се намърда тайно в партията на Слави

Бившият министър на земеделието в първото правителство на Бойко Борисов – скандалният Мирослав Найденов, е станал част от партията на Слави Трифонов, пише „Уикенд”. Прочулият се с неласкавото прозвище Миро Мършата министър се готви да си върне влиянието в един най-благодатните сектори в българската икономика – земеделието, когато се настани в управлението след изборите.

През ден Найденов може да бъде засечен в централата на „Има такъв народ”, а според запознати той е в близки отношения с пълномощничката на новия партиен лидер Виктория Василева. Именно тя управлява административно „Има такъв народ” заедно с формалния председател Тошко Йорданов. Трифонов лично е дал благословията си Мирослав Найденов да е част от движението, но заръчал да стои на заден план заради лошата си репутация и миналото си на министър в ГЕРБ. Щели обаче да го ползват заради експертния му опит, както и да разчитат на неговата група от кадри в сектора.

Откакто бе изхвърлен от ГЕРБ, Найденов търси нов трамплин към властови позиции. „Схемата е отработена – взимаш в партията роднина на вещ играч в далаверите и си осигуряваш същия достъп до старите схеми”, коментираха ветерани в партийното инженерство. Точно това е направил и Мирослав Найденов – успял е да инсталира своя приближена в партията на Слави.

Бившият земеделски министър Мирослав Найденов в компанията на протежето си Йордан Войнов, когото уреди с поста директор на БАЗХ. Впоследствие и двамата бяха отстранени. Сега съпругата на Войнов - Цветанка, излиза на манежа като "експерт" в сектор "Земеделие" в партията на Слави "Има такъв народ"

В официалната информация за експертите на „Има такъв народ“ в сектор „Земеделие” като спец на партията е посочена Цветанка Войнова. Тя е ветеринарен лекар и експерт по безопасност на храните. Дамата е съпруга на д-р Йордан Войнов, който бе шеф на Българската агенция по безопасност на храните в първия кабинет на Бойко Борисов и дясна ръка на Миро Найденов. Йордан Войнов излетя от агенцията след грандиозни далавери и шумни скандали също като прекия си началник Мирослав Найденов.

Мирослав Найденов е познат с нелицеприятния прякор Миро Мършата от времето, когато бе директор на Районната ветеринарно-медицинска служба във Враца, главен секретар на Националната ветеринарно-медицинска служба от квотата на НДСВ и директор в Софийското общинско предприятие „Екоравновесие”. Освен с безброй далавери, Найденов ще се помни и с грандиозния скандал с отровното ирландско месо – преди години под негов контрол в търговската мрежа влезе мръвка с давност 20 години и стигна до трапезите на хората. Той бе тихомълком отстранен от първото правителство на Борисов, а цяло чудо е, че аферите му бяха потулени и не стигна до съд. От години Найденов харчи парите си на воля в Гърция, където според слуховете е построил шикозен хотел.