Скандал в Lupa.bg: Неуки ченгета преследват кола за наркотици, настигнаха я след две кръстовища

Повече от четири часа органите на реда държаха гражданин за процедура, свалиха номерата на автомобила и паркираха на забранена зона

Новини
11:59 - 28 Август 2019
2482
Скандал в Lupa.bg: Неуки ченгета преследват кола за наркотици, настигнаха я след две кръстовища

Полицейски патрул преследва червен "Фолксваген Голф" две кръстовища, за да успее да го спре на бул. "Патриарх Евтимий" пред църквата "Свети Георги" в центъра на София, видя репортер на Lupa.bg.

Органите на реда опитаха да спрат съмнителен според тях автомобил. Преследването било част от акция за издирване на наркотици и дилърите, които ги пласират в обществото.

Оказа се, че в "Голф"-а наркотици няма, но шофьорът по стечение на обстоятелствата бил без документи, и попаднал случайно на прицел, което го накарало да бяха от полицията и което му коства доста неприятности, разбира се.

Гражданинът беше задържан за повече от четири часа, в които трите патрулки и шестимата полицаи установяваха самоличността му, а същевременно извършиха щателен обиск на целия автомобил. В същото време беше привикана и приятелката на мъжа, за да помогне за разпознаването му.

След голяма част от престоя на място и попълнените документи, номерата на автомобила бяха свалени, а гражданинът откаран в VI-то полицейско управление на МВР за по-щателна проверка и разпит.

Приятелката на шофьора трябваше да остане с автомобила и да изчака специализирана техника, да дойде и да я премести, тъй като мястото, на което полицаите го накараха да спре, е забранено за спиране.

Още по-любопитно е, че самите полицаи не бяха добре запознати с правилника, тъй като въобще не обърнаха внимание на знака в началото на пряката и питаха хората от съседните кафенета и магазинчета дали там може да се пракира.

Точно този отрязък на булевард "Патриарх Евтимий" попада в "зелена зона", а мястото, където бяха паркирали служебните автомобили и този на беглеца, се намираха на забранен участък, независимо, че старата маркировка все още е там и много граждани се подвеждат от този факт. За тяхно съжаление в последствие не намират колите си, които много бързо са вдигнати от "паяк".