Скандал в НС: Хазарта показа среден пръст на ГЕРБ, получи наказание

Новини
13:42 - 02 Юни 2022
4912
Скандал в НС: Хазарта показа среден пръст на ГЕРБ, получи наказание

Ицо Хазарта предизвика бурен скандал в парламента, заради неприличен жест, който Десислава Атанасова засне с телефона си. Рапърът-депутат бе предизвикан от листовете с надпис "Оставка", които ГЕРБ вдигнаха в пленарна зала по време на изслушването на вицето Калина Константинова. 

А призивът е за оставката на вицепремиера Калина Константинова, която пристигна в парламента, за да бъде изслушана за преместването на украинските бежанци от хотели по морето в държавни почивни бази във вътрешността на страната, заради което настана хаос.

От излъчването на заседанието се видя, че Петров си прави т.нар. "селфи" пред парламентарната група на ГЕРБ, докато депутатите вдигаха плакати с надпис "Оставка". "Току що станахме свиделели на още една отвратително грозна демонстрация. Ваш колега, от вашата ПГ показа изключителни неприличен жест към народните представители. Това е заснето. Той напусна пленарната зала. Вие не можете обективно да видите какво прави всеки от народните представители, но ви призовавам да наложите наказание порицание на Христо Петров", реагира светкавично шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя нарече случилото се "груба и просташка демонстрация".

"Не сме в кръчма в която той обичайно се намира за да пее, а сме в НС и това е недопустимо", заяви Атанасова. Ангел Георгиев от "Възраждане" също поиска наказание и обвини ПП, че налагат рецидиви.

След нервна препирня, бившите управляващи поискаха депутатът от "Продължаваме промяната" Ицо Хазарта да бъде санкциониран заради неприличен жест в пленарна зала. Водещият заседанието реши да накаже със забележка Хазарта, въпреки че Атанасова настоя за порицание плюс изгонване от пленарна зала.

Вместо да уталожи нещата, Хазарта наля масло в огъня с иронично извинение. "Извинявам се на тези, които съм засегнал. Но това е най-малкото, което мога да направя към тези, към които е отправено.", натърти Хазарта.