Скандал в НС: Прочута антиваксърка пред депутатите: Ковид е като африканската чума - няма го (ВИДЕО)

Политика
14:30 - 29 Март 2022
5724
Скандал в НС: Прочута антиваксърка пред депутатите: Ковид е като африканската чума - няма го (ВИДЕО)

Известна антиваксърка, критик на Истанбулската конвенция, избирателка на "Възраждане" и прочута путинофилка, разпространяваща пропагандни материали из мрежата спретна див скандал на депутатите от здравната комисия при разглеждането на новите антиковид мерки и възникналия между политическите сили спор дали маските падат или остават от 1 април. 

Мадлен Кирчева, председателка на нпо-то Български народен събор, поиска да вземе думата, за да громи ваксините срещу коронавируса и да иска пълно падане на всички противоепидемични действия, но първоначално тя не й бе дадена от шефа на парламентарния орган доц. Антон Тонев (ПГ на ПП - б.р.).

Заради заглушения си микрофон тя скочи срещу него от мястото си и му се развика, че именно нейната фигура представлявала народа с напомняне, че и той, както и останалите, са избрани от същия този народ. 

В крайна сметка Тонев закри заседанието с нейната конспираторска лекция и й позволи да говори. В тезата си в полза на падането на всички маски, фенката на руския президент, неколкократно сравни ковид с африканската чума по животните, епидемия, разразила се в Странджа преди години и обяви и двете болести за несъществуващи. 

Едновременно с това активистката, която присъства на всеки митинг на Костя Копейкин, заяви, че СЗО не просто накарала всички медици и политици по света да обработват всяко респираторно заболяване с кода за ковид, но и готвела договор така, че да изземе функциите на българските здравни институции с цел тя да дирижира политиката при, цитат, "пЛандемии". 

Кирчева от години громи ваксините, а през 2017 г. блесна с изпълнено с патос слово по време на дискусия за Истанбулската конвенция, организирана от тогавашната шефка на НС Цвета Караянчева. Тогава под невярващите погледи на Цецка Цачева, Мая Манолова и Диана Ковачева, Кирчева се обърна към чужди представители на форума със заклинателното: "Ей ю, мис ор мистър, гоу бек ту йор мадърс' ес" (В превод от англ. език: Вие, господине или госпожо, ходете на майка си в... г*за - б.р.). 

Днес възрастната дама не си позволи такъв цветист език, но заяви, че в продължение на 2 години българският народ бил подложен на страхотен ковид терор и поиска текстовете, с които се предлага маските да останат задължителни на закрито в обществените места и след 1 април, да отпаднат. 

За сведение Кирчева е редовен гост на организирани от Кремъл събития с русофили в различни европейски държави.