Скандал : Жена без книжка шофира градски автобус в Перник

Жалбите срещу момичето са от контрольори заради това, че им взела билетите, за да ги продава

Новини
20:40 - 02 Септември 2023
7824
Скандал: Жена без книжка шофира градски автобус в Перник

Уволнение в градския транспорт в Перник, след скандални клипове, на които млада жена кара автобус. За да седне зад волана, момичето се сближило с част от работещите в транспорта в Перник и те започнали да ѝ дават да шофира, съобщава БНТ.

На клипчетата, изпратени и до редакцията ни, се вижда, че момичето кара извън града и близо до депото, но наши източници твърдят, че тя е шофирала и по маршрута на две линии. Младата жена е засечена да кара автобус номер 17 в Перник, докато в него има пътници.

От градския транспорт в Перник направиха проверка по случая и установиха, че един от шофьорите е предоставял автобуса си.

"Не е редно тя да го управялява и е недпопустимо наш служител да предоставя на трето лице пътното превозно средство, затова сме взели адекватни мерки, шофьора е отстранен от работа. За това момиче има пуснати жалби в полицията от двама наши служители и има предистория. И затова е най-добре да се преустанови тази практика, защото дружеството е ново, автобусите са нови, както виждате", каза Лазар Вълчев, управител на "Градски транспорт - Перник".

Жалбите срещу момичето са от контрольори заради това, че им взела билетите, за да ги продава. Дори се похвалила, че продавала два курса. Въпреки опитите ни, не успяхме да се свържем с нея за коментар.

В профила му в социалните мрежи се вижда, че момичето е голям фен на градския транспорт. За да работи там обаче, трябва да изкара категория и да се яви на конкурс за шофьори.