Скандалът: Кун към Вегхорст: Млъквай и бягай да си играеш на ФИФА!

Запис показва как пенсионираната звезда Серхио Агуеро казва на нидерландския нападател да си затваря устата след драмата между Нидерландия и Аржентина

Спорт
17:25 - 12 Декември 2022
3262
Скандалът: Кун към Вегхорст: Млъквай и бягай да си играеш на ФИФА!

Шокиращи кадри разкриха момента, в който оттеглилата се звезда Серхио Агуеро казва на нидерландецът Уут Вегхорст да "млъкне" в разгорещен сблъсък.

По време на мача, в който Аржентина си осигури място на полуфиналите на Световното първенство по футбол, побеждавайки оранжевите с дузпи, имаше много драматични ситуации, преди Агуеро да се сблъска с героя с два гола Вегхорст.

Двамата се изправиха един срещу друг в тунела след мача, а по-късно Агуеро се подигра на Нидерландия за поражението с поредица от публикации в социалните мрежи същата вечер.

Напрежението беше голямо, след като Аржентина постигна победа с дузпи - след равенство 2:2 в продълженията - преди кадри да покажат как двамата се сбиват.

В клипа се вижда как високият нападател стои в тунела - очевидно чакайки някого - преди Агуеро да влезе в кадър и да започне да крещи: "Замълчи!"

Вегхорст остана озадачен от инструкциите на пенсионираната звезда и бързо му отвърна с висок глас. Той твърди, че е чакал да стисне ръката на някого - вероятно аржентински играч или официално лице на мача.

Аржентинското дуо Лисандро Мартинес и Лаутаро Мартинес се намесиха и се опитаха да разведрят обстановката, преди Агуеро да бъде изтеглен настрани.

Дори и след сблъсъка в тунела Агуеро отказа да остави резултата на мира и излезе в социалните мрежи, за да публикува поредица от туитове, в които се подиграваше на Нидерландия след поражението.

Една от най-популярните снимки показваше отбора на Нидерландия, потиснат след поражението с дузпи, а аржентинските играчи крещяха от радост, което Агуеро публикува отново с надпис: "Отивайте да играте на ФИФА!".

Друг клип показва как Лионел Меси се изправя срещу Вегхорст по време на интервюто след мача, и му каза: "Какво гледаш, идиот? Разкарай се!", за което Агуеро шеговито надписва: "Когато погледнат момичето ти" с няколко смеещи се емотикони.

Той сподели още едно лекомислено съобщение, когато един фен го попита как се чувства сърцето му - предвид факта, че се е оттеглил поради сърдечно заболяване - на което той отговори: "Докторът ми писа няколко пъти, така че представете си как съм".

Четвъртфиналният сблъсък беше изпълнен с драма, тъй като двете групи играчи се сблъскаха многократно по време на мача.

Аржентина поведе с два гола, преди нидерландският играч Вегхорст да вкара късен гол и да изравни резултата в последните минути на мача.

В този момент играта излезе извън контрола на съдията, тъй като на терена се разиграха редица сбивания.