Скандалът в Белгия: Куртоа и Тедеско се оправдават

Спорт
12:43 - 20 Юни 2023
2319
Скандалът в Белгия: Куртоа и Тедеско се оправдават

Скандалът в лагера на националния отбор на Белгия ескалира все повече и повече след публичните коментари на селекционера Доменико Тедеско и титулярния вратар Тибо Куртоа.

На пресконференцията си преди днешния мач с Естония италианският специалист потвърди информацията в белгийската преса, че опитният страж сам е решил да не играе във въпросния двубой, след като не получи капитанската лента при ремито 1:1 срещу Австрия.

“Всички заедно решихме, че Ромелу Лукаку ще бъде капитан срещу Австрия, а Куртоа срещу Естония. След мача с австрийците изведнъж Куртоа пожела да говори с мен и ми каза, че се прибира вкъщи, защото е разочарован и обиден”, сподели Тедеско.

Това откровение обаче въобще не се хареса на самия Куртоа, който не му остана длъжен и посредством социалните мрежи изрази недоволство, че треньорът е разкрил личния разговор помежду им.

“Този следобед бях изненадан да чуя пресконференцията на наставника, в която той направи частична и субективна равносметка на разговора, който имахме след мача с Австрия. Искам да изясня, че това не е нито първият, нито последният случай, в който обсъждам с треньор проблеми, свързани със съблекалнята. Това обаче е първият случай, в който някой решава да го изкаже публично. Аз съм дълбоко разочарован от това, но искам да поясня, че преценката на треньора не отговаря на реалността.

В този разговор аз го попитах, и то не заради лична изгода, да се аргументира и да вземе някои решения, за да се избегнат ситуации, които са ни вредили в миналото, докато винаги се е гледало общото благо. Да бъда или не национален капитан не е нито прищявка, нито обикновено решение. Този избор трябва да бъде негов и точно това се опитах да му кажа. За съжаление, не постигнах целта си.

Настоявам, че в никакъв случай не съм изисквал каквото и да било, както и че съм разговарял със съотборника ми Ромелу Лукаку, за да изясним обстоятелствата около това решение. Междувременно, искам да е пределно ясно, че не съм имал спорове на подобни теми с нито един съотборник, както се твърди. Освен това вчера следобед преминах преглед за проблем в дясното ми коляно.
Медицинските щабове на клуба ми и на националния отбор бяха в контакт и прегледаха съответния материал, вземайки решение да напусна тренировъчния лагер”, написа Куртоа в Инстаграм.