Скандалните братя Бекали дърпат конците в Левски

Популярните румънски мениджъри ще редят трансферите на „сините”

У нас
13:47 - 05 Април 2019
5573
Скандалните братя Бекали дърпат конците в Левски

Скандалните братя Джовани и Виктор Бекали, едни от акулите във футболния бизнес на Румъния, вече ще дърпат конците в Левски. „Сините” са договорили партньорство с тяхната мениджърска агенция Becali Management Consulting, благодарение на новия бос Васил Божков. Освен това се планира за главен скаут на "Герена" да бъде назначен друг румънец – Богдан Патрашку, който навремето като футболист игра в Литекс.

Единият от братята Бекали - Джовани

Топлата румънска връзка с „Герена” идва от дългогодишното приятелство на Божков с боса на румънския гранд Стяуа (в момента ФКСБ) Джиджи Бекали, който е братовчед на агентите Бекали. Двамата се познават още от времето, когато Божков бе собственик на ЦСКА. Според някои румънски публикации българският олигарх дори е ходил на посещение в затвора при Джиджи Бекали, който лежа зад решетките заради корупционни замени на парцели с военното министерство, ощетили държавата с близо 1 млн. долара, както и за футболни злоупотреби.

Босът на Стяуа Джиджи Бекали е близък приятел с Васил Божков от години

Братята Бекали са сред най-влиятелните футболни агенти в Румъния, с дебели връзки на Балканите и Източна Европа. Двамата обаче получиха тежък удар по реномето си, след като бяха засегнати от огромния корупционен скандал, който разтърси румънския футбол преди няколко години. Десетина знакови футболни фигури в Румъния, наред с Йон и Виктор Бекали, бяха осъдени на затвор заради трансферни измами.

У нас Бекали също са добре познати, като навремето имаха вземане-даване с ЦСКА при управлението на „Титан” с Димитър Борисов и Иво Иванов. Бекали доведе едни от най-добрите чужденци, играли на „Армията” в последните години, като румънеца Янис Зику и бразилеца Жуниор Мораеш.

Джовани Бекали доведе в ЦСКА Жуниор Мораеш, един от най-класните бразилци, играли у нас