Скандално! Оставиха медиците от Спешното във Враца без 1000 лева

Новини
14:05 - 06 Ноември 2020
1939
Скандално! Оставиха медиците от Спешното във Враца без 1000 лева

В спешно-приемното отделение на МБАЛ "Христо Ботев" във Враца всеки ден обслужват пациенти с Covid-19 или със съмнения, че са инфектирани с коронавирус. Досега обаче медиците от натовареното звено са получили по 1000 лева за работа на първа линия само през април.

От ръководството на лечебното заведение обясниха проблема с лошото финансово състояние на болницата, което се обостря допълнително от пандемията.

Все още се бавят заплатите на болничния персонал за септември.

Как работи спешното приемно отделение в болницата разказа в „Хоризонт до обед“ д-р Тихомир Донов, началник на сектора:

„Ние първи се срещаме с евентуални носители на новия вирус. Изследваме ги, настаняваме ги, идват и хора от областта. Искам да знам ние като първа линия ще получим ли допълнителни средства – попитах директора на болницата и той ми отговори, че ние не сме първа линия. Така им били отговорили от Министерство на здравеопазването. Само април получихме еднократно. А сега, когато случаите нараснаха, ние не получаваме", заяви още д-р Донов.

„По 1000 лв. без прекъсване получават работещите в PCR– лабораторията към болницата“ каза в „Хоризонт до обед“ д-р Петър Керемедчиев, началник, и това става през бюджета на болницата, която е в тежко финансово състояние.