Скандално: Съдии на лов в имот на Миню Стайков , докато е в ареста

Николай Гунчев и Светослав Славов посетили групово дивечовъдното стопанство “Кабата”

Актуални новини
22:18 - 22 Май 2019
7499
Скандално: Съдии на лов в имот на Миню Стайков, докато е в ареста

Николай Гунчев и Светослав Славов правораздават във Върховния административен съд Магистрати от Върховния административен съд са били на лов в стопанството на Миню Стайков, докато той е в ареста по обвинение за производство на нелегални цигари и данъчни престъпления, пише “24 часа”. Вестникът се позовава на свой анонимен източник в горското стопанство край Бургас.

Това са съдиите Николай Гунчев и Светослав Славов. Те са участвали в групов лов през декември м.г. в дивечовъдното стопанство “Кабата” и имената им са вписани в официален документ на Министерството на земеделието, храните и горите.

Фирмата на Миню Стайков “Топаз мел” взе на концесия стопанството през 2009 г. Назад във времето там са гостували и много политици, но тогава Стайков нямаше проблеми с правораздавателните органи. Върховните съдии Гунчев и Славов не са били сами по време на ловния излет в стопанството на арестанта Стайков, научи още “24 часа”. Имало и още няколко души, които обаче не са известни имена. Един от тях е адвокатът на дружествата на Стайков Станислав Коев, както и мъж с малко име Атанас - доверено лице на Миню Стайков и един от мениджърите му, който обаче не е обвиняем.

Любопитното е, че съдия Светослав Славов е бил член на съдебен състав, който е разглеждал дело със страна “Сис Индустрийс” на Миню Стайков във Върховния административен съд, показа проверка на “24 часа”. То е по жалба на Федерацията на гръцките производители на дестилирани напитки срещу “Сис Индустрийс” в комисията за защита на конкуренцията. Спорът в съда приключва в полза на фирмата на Стайков.

Адвокат на “Сис Индустрийс” по това дело е Светослав Коев, а един от съдиите е Станислав Славов, с когото заедно са ловували в стопанството на алкохолния бос. Съдия Николай Гунчев беше кандидат за член на Висшия съдебен съвет през 2017 г., но не беше избран от колегите си. Той беше и в ръководството на Съюза на съдиите. “24 часа” потърси официално от пресцентъра на Върховния административен съд коментар от съдиите. Очаква се да го получим в четвъртък.

През декември, когато магистратите са стреляли по животни, синът на Миню Стайков - Стайко, беше издирван с Интерпол, а баща му и вуйчо му Белун Хазърбасанов са в следствения арест. Преди да бъдат задържани, те редовно са ловували в “Кабата” и са водили техни приятели, разказва ловец от околията, който е стрелял с тях.