Скандално! Сводникът Росен Чолата тайно оправдан за VIP проститутки

Новини
12:02 - 26 Юли 2019
29082
Скандално! Сводникът Росен Чолата тайно оправдан за VIP проститутки

Бившият мъж на актрисата от „Под прикритие“ Ирена Милянкова – сводникът Росен Чолов, тайно бе оправдан по едно от делата за склоняване към проституция, които текат срещу него.

На 5 юли 2019 г. съдийката от Специализирания съд Аделина Иванова е оневинила гологлавият сутеньор и дясната му ръка Пламен Кирилов по обвинения, че са принуждавали популярни манекенки да проституират под шапката на маскирания като модна агенция FH1 бардак за ВИП компаньонки.

Росен Чолов с бившата си съпруга Ирена Милянкова

Съдийката Иванова все още не е написала мотивите си към оправдателната присъда, но решението й хвърли в смут прокуратурата. Само преди 3 месеца други обвиняеми по това дело – красавиците Ралица Любенова и Диляна Петрова, се признаха за виновни, за да не лежат в затвора. Двете дами признаха в споразумения  прокуратурата, че са вербували момичета да проституират и са ги пращали на заможни клиенти. Така те се сдобиха с условни присъди от по 3 години. Очакванията, че основните босове на ВИП проституцията Росен Чолов и охранителят му Пламен Кирилов ще се сдобият с присъди, обаче не се оправдаха напук на солидните доказателства, представени срещу тях.

Росен Чолов в качеството си на президент на родната федерация по ръгби. Той сдаде поста след задържането му през 2012 г.

Росен Чолов бе зрелищно закопчан при акция на ГДБОП на 26 ноември 2012 г. като бос №1 на елитната проституция в България, а от разследването стана известно, че той е командвал в модната агенция FH1, която реално се занимавала с проституция, а не с ревюта и рекламни снимки. При акцията срещу сутеньорската империя на Чолата лъснаха имената на куп именити красавици, лягащи си за пари с баровци. Сред тях са „малкото коте“ на Валери Божинов – Боряна Генова, плеймейтката Мелиса Александрова, участничката в конкурса „Мис България“ Вероника Маркова и други актуални хубавици. Слуховете гласяха, че сред проститутките фигурират имената и на фолкпевици, но от прокуратурата засекретиха самоличността на голяма част от популярните българки с XXL досиета.

Сред компаньонките на Росен Чолов лъсна името на Боряна Генова, известна като "малкото коте" на Валери Божинов

Шумният арест на Росен Чолата и последвалия обществен отзвук съсипаха брака на боса на проституцията. Неговата съпруга – особено актуалната в този период заради сериала „Под прикритие“ Ирена Милянкова, не издържа на унижението и поиска развод, макар двамата да имаха 4 деца. Към днешна дата красивата моделка и актриса е обвързана с бизнесмена Росен Чолаков, от когото също роди.

Ирена Милянкова ходеше на първите заседания на съда по делото за ВИП проституция срещу мъжа си, но накрая не издържа на резила и се разведе с мъжа си-сутеньор

Що се отнася до Росен Чолов, за когото се твърди, че е отчитал част от печалбите на босове от групировката СИК, то той бе пуснат на свобода след осем месеца, за да бъде арестуван отново за проституция през 2014 г. Тогава гологлавия сутеньор бе сгащен заедно с красавицата Полина, а прокуратурата откри и кокаин при арестите им. Оказа се, че Чолов и Полина вербували момичета в кафене край НДК и пращали красавиците да проституират в тузарски хотели. Всяко от момичетата получавало по 500 лева за секс с клиент, другите 500 прибирал Чолата.

Част от задържаните ВИП проститутки на Росен Чолов дадоха показания срещу него, но това не бе достатъчно той да бъде осъден

По това дело бившият съпруг на Ирена Милянкова също бе пожален от Специализирания съд. През януари 2019 г. съдиите му дадоха само условна присъда. „Очевидно е, че магистратите не желаят да го тикнат в затвора, за тях сутеньорството не е кой знае какво престъпление. Да, повечето от момичетата са проституирали по собствено желание, но това не оневинява сутеньора им“, коментира пред Lupa.bg представител на Специализираната прокуратура.