Скандално! Забраниха тениска - гавра с Боби Михайлов

Новини
14:11 - 22 Юли 2019
9329
Скандално! Забраниха тениска - гавра с Боби Михайлов

Изминаха два кръга от българското футболно първенство, което се преименува от Първа професионална лига в efbet Лига, а някои от резултатите започнаха да будят съмнения за черно тото. Фенове, които поддържат страницата Fan Stage в социалната мрежа фейсбук, се оплакаха от цензура и натиск. В тази страница се рекламират и продават тениски, предимно с футболна насоченост, а днес беше публикуван нов артикул в чест на Боби Михайлов, който много бързо беше премахнат, научи Lupa.bg.

Въпросната тениска блести с лика на президента на БФС - Борислав Михайлов, както и с познатия рефрен: "Фалшива коса, фалшив футбол", гарниран с името на фолкпевицата Преслава, на чиито танц главата на родната централа кършеше снага преди години. Поради този факт на тениската са изрисувани и елементи от танца - емблематичното пляскане на Михайлов и движенията на долната половина на тялото му.

Тениската, която трябваше да се продава за 16.90 лева, се рекламираше със следния текст:

"Ето, че започна българското първенство под ново име, но със същата циркова трупа, която дълги години го ръководи, "пази и бди" за уговорени и нагласени двубои, каквито в България НЯМА! Очаква ни един напрегнат, интересен и качествен футбол, в който задкулисни игри НЯМА ДА ИМА, нещо за което се разбраха на среща преди дни един дребен, един зализан и един заможен чичко. Забравиха да се обадят на един дебел чичко, но той така или иначе не участва в уговорки. Та, посрещнете тези мачове с новата ни тениска, която е плод на въображението ни и няма нищо общо с реалността. Има и кратка инструкция в три лесни стъпки как да танцувате на парти, когато пуснат Преслава".

След близо час един от хората, поддържащи страницата Fan Stage, е получил обаждане от високопоставен господин в държавата и бил заплашен, че ако не бъде премахнат този артикул, могат да се случат някои неща с неприятни последствия за момчетата.

"Нали уж живеем в демократична държава?! Явно някои хора остават тесногръди и с право засегнати от истината. А тя боли. Боли и когато има цензура във виртуалното пространство, когато те заплашват и ти казват кое е правилно и кое не", коментираха потърпевшите.