Ски пистите на Витоша остават затворени и този уикенд

На Боровец обаче отварят пистите за нощно каране

Новини
09:00 - 14 Януари 2023
3065
Ски пистите на Витоша остават затворени и този уикенд

Ски пистите на Витоша остават затворени и този уикенд. В петък, събота и неделя обаче работи кабинковият лифт Симеоново, става ясно от съобщения на оператора на съоръженията "Витоша ски".

Преди два дни от дружеството обявиха, че температурата в планината най-накрая е паднала и е позволила пускането на снежните оръдия. Новата снежна покривка беше десетина сантиметра, но междувременно започва ново затопляне.

Заради липсата на сняг лифт Симеоново работи само в петък, събота и неделя от 8:30 до 16:30 ч.

Малко по-зимна изглежда ситуацията в Боровец, макар че и там имаха проблеми тези дни и отложиха отварянето на ски център Ястребец, тъй като температурите и високата влажност не позволят на снежната инсталация да работи на пълен капацитет. Тази вечер там отварят нощното каране, продължава и поетапното отваряне на ски зоната. Днес там ще са отворени следните писти: "Рила", "Иглика", "Ротата", " Червено знаме" /частично/, ''Ситняково 1" /частично/, "Ситняково 3", "Мартинови бараки 1", " Мартинови бараки 3", "Ситняковски път" /частично/, както и "Попангелов" и "Ястребец 3". Съоръженията, които ще работят за скиори са: ски влекове "Рила'', ''Иглика'', ''Ротата" и ''Ситняково". Лифтове: "Ситняково експрес" , "Ястребец експрес" и 6 седалков лифт "Мартинови бараки експрес". Кабинков лифт "Ястребец" ще работи само за туристи, става ясно от съобщение на дружеството, което стопанисва съоръженията. От днес влизат в сила и редовните цени на лифт картите.