Ски шампиони от 24 нации напълниха Банско

Българската звезда Алберт Попов събира погледите, след като трайно влезе в топ 20 на Световната купа

Спорт
13:26 - 22 Февруари 2019
2111
Ски шампиони от 24 нации напълниха Банско

 120 алпийци от 24 нации по последни заявки са в Банско за стартовете в 3 дни от Световната купа по ски. Сред тях и младата българска звезда Алберт Попов, който събира погледите и на публиката, и на колегите, след като се нареди наскоро на 6-то място в слалома от Свеовната купа в Шладминг.

В зимния курорт са и всички актуални световни шампиони в дисциплините от завършилото преди няколко дни в Оре - Швеция, първенство на планетата (провежда се на 2 години): Алекси Пентюро (алпийска комбинация), Доминик Парис (Супер-Г), Херник Кристоферсен (гигантски слалом). В Банско са и световнияъ шампион в слалома и лидер за голямата Световна купа Марсел Хиршер и златния медалист от спускането Шетил Йенсруд.

Алберт Попов ще стартира в Банско в гигантския слалом. На съжаления, че у нас няма да има старт в слалома, Аби отговаря, че еднакво добър и в двете дисциплини. А всички специалисти са категорични, че 21-годишният български състезател е дал силна заявка за бъдещето си в Белия керван със силното си представяне този сезон. Като трайбо влезе в топ 20 на Световната купа.

Поради големия интерес Алберт има цпециална сесия за автографи на Бъндеришка поляна.