Скорсезе събира Де Ниро и Ди Каприо

Новият филм нищи поредица убийства сред индианско племе в Оклахома през 20-те години

Култура
14:37 - 29 Юли 2019
1758
Скорсезе събира Де Ниро и Ди Каприо

Следващият филм на Мартин Скорсезе ще събере на едно място двамата актьори, с които режисьорът е работил най-много - Робърт де Ниро и Леонардо ди Каприо. Проектът със заглавие "Killers of the Flower Moon" ("Убийците на пълнолунието") е адаптация на едноименния документален криминален трилър на Дейвид Гран, съобщава в. "Индипендънт".

Снимките вероятно ще започнат идната пролет. В нея Скорсезе и Ди Каприо ще си сътрудничат за шести път през последните 17 години. Правата за книгата на Гран са откупени още през 2016 г. за 5 млн. долара. Автор на сценария е Ерик Рот, който е работил по филми като "Роди се звезда", "Вътрешен човек" и "Форест Гъмп", за който  взема и "Оскар" за адаптиран сценарий през 1995 г.

В книгата се разказва за поредица убийства сред индианското племе осидж в Оклахома през 20-те години на миналия век, след като в земята на племето е открит петрол. Това се смята за първия случай на убийство, по който работи ФБР.

Според официалните документи смъртните случаи са поне 20, но Гран предполага, че техният брой може да е много повече. Авторът смята, че зад убийствата стои местният скотовъд Уилям Хейл. Според публикацията на "Индипендънт" е възможно именно това да е героят на Робърт де Ниро.

Робърт де Ниро и Леонардо ди Каприо се снимаха заедно в драмата от 1993 г. "Животът на момчето", където Де Ниро играеше пастрока на Лео.

Мартин Скорсезе ще започне да работи по проекта, след като завърши "Ирландецът", който събира на едно място Де Ниро, Ал Пачино, Джо Пеши и Харви Кайтел. Проектът е в развитие още от 2014 г. Това ще бъде и едва четвъртият филм, в който Де Ниро и Ал Пачино играят един до друг след "Кръстникът 2", "Жега" и "Праведно убийство".

Разпространението на "Ирландецът" е в ръцете на "Нетфликс". Очаква се филмът за излезе през ноември тази година. Още не е известно дали разпространението на филма ще е лимитирано или за широката публика. Скорсезе е поискал второто.

Директорът на веригата кина AMC, който отказа да покаже "Рома" на Алфонсо Куарон, заяви пред "Дедлайн", че е склонен да излъчи "Ирландецът", стига "Нетфликс" "да уважи десетилетната традиция, според която филмите се въртят в кината в продължение на няколко месеца, преди да бъдат излъчени на малкия екран."

"Ирландецът" ще бъде и най-скъпата продукция на Скорсезе до момента. Бюджетът на филма е на стойност 200 млн. долара.